Так сталося, що протягом останніх 19 років лише у нашому місті продовжують грати в колись дуже популярну телевізійну гру "Стартінейджер".

Ініціатива міського Палацу мистецтв, підтримка департаменту освіти помножені на завзяття ентузіастів шкіл міста зберегли цікаві змагання для нових поколінь вінницької молоді, що має наснагу до сучасного танцю та сценографії.

Цього року пройшло два на-півфінали, в яких брали участь команди із восьми шкіл. До фіналу вийшли команди шкіл №№35, 21, 3, 26 та 6-ї гімназії.

12 грудня 2012 року відбувся фінал міського розважального танцювального конкурсу «Стартінейджер» серед шкільних закладів міста. У фіналі досвідченим командам «Нон-стоп» (школа № 26), «Жесть» (гімназія № 6) та «Голлівуд» (школа № 35) протистояли дебютанти змагань із команди «Севен ап» (школа № 3).

В журі відомі вінницькі хореографи з сучасних, східних танців: Іван Козак, Марина Нечипорук, Андрій Шулик, Катерина Федоренко і представники організаторів - міського департаменту освіти.

Розпочали з імпровізації. Завдання видавалось за одну годину — потрібно було поставити танцювальний вихід команд на сцену. Другий конкурс традиційний - візитка картка. Завершувало командну змагальну програму домашнє завдання «Новорічний хіт-парад». Всі учасники добре підготувались. Чудові костюми та цікаві музичні добірки майже кожен виступ перетворювали у феєричне шоу. Кожний мав свої цікавинки.

Команда школи №6 – це команда учнів з одного класу. Вони виступала в стилі мюзиклу. Відчувалася дуже велика зацікавленість та участь у підготовці батьків дітей-учасників.

«Голлівуд» школи №35 - знаний у місті танцювальний бренд, який завжди милував око довершеністю у всьому від зовнішнього вигляду (костюми, макіяж, аксесуари) до оригінальних постановок. Це звичайно приваблює дітей і команда була самою чисельною серед всіх претендентів на перше місце.

Дебютанти з школи №3 зробили наголос на професійну довершеність танцю та парадоксальне втілення ідей.

«Нон-стоп» школи № 26 були кілька років підряд чемпіонами міста серед зоряних підлітків Вінниці. У минулому році пройшла болісна зміна поколінь і школа не брала участь у сезоні. Всіх дуже цікавило, яким буде повернення великих чемпіонів? Повернення виявилося тріумфальним. Секрет успіху команди в тому, що її керівники в основному роблять ставку на парубків. А проти їх шарму не можуть стриматися від биття серця навіть затятих вболівальниць із команд суперників.

Також проводився традиційний танцювальний батл серед лідерів команд. Сам на сам перемогу було зафіксовано за парою представників з 6-ї гімназії і 26-ї шкіли.

В якості подарунків від міського голови учасники отримали аудіо-апаратуру, що допоможе в подальшій підтримці руху стартін у школах міста. Подяки від департаменту освіти Вінницької міської ради і міського палацу мистецтв отримали всі школи-учасниці півфіналів №№ 21, 17, 27, 36.

Особлива подяка адміністраціям шкіл та турботливим родинам дітей. Вдячність за шалену підтримку глядачам, особливо 26 школі.

Офіційний результат змагань: 1-е місце – школа № 26, три інші команди - 2-е місце.

26 школа перемогла у танцювальному конкурсі "Стартінейджер"

Нагадуємо, що колись дуже популярні ще за часів розвалу СРСР телевізійні змагання «Стартінейджер» сьогодні можна побачити лише у нашому місті.  Вінниця — це унікальне місто. Якщо щось припало до душі, то воно зберігається єнтузіастами багатьох поколінь та знаходить підтримку у міської влади. Тому чекаємо на новий сезон та на нову інтригу!



Переглядів: 10969
Поширень: 0