фестиваль "різдвяне сяйво"

Розпочався фестиваль ще у холі з виставки вертепів, співів та частування різдвяними стравами. Цього дня на сцену концертної зали «Плеяда» вийшли майже півтора десятка вокальних колективів, серед яких були як професійні, так і прості парафіяльні хори.

учасники фестивалю "Різдвяне сяйво"

Зокрема, у фестивалі взяли участь близько десяти парафій Кам’янець-Подільської дієцезії. Одним з найбільш самобутніх колективів на фестивалі був фольклорний ансамбль Кіровоградського музучилища та Кіровоградської римо-католицької парафії Святого Духа. Одним з найбільш чисельних та професійних колективів був хор парафії Успіння ПДМ з м.Золочів (Львівщина), який є лауреатом конкурсу у м. Бенджін (Польща). Також у категорії професіоналів виступав хор «Джерело» з житомирської парафії св. Йоана з Дуклі.

учасники фестивалю "Різдвяне сяйво"

Оригінальними обробками відомих колядок порадував хор вінницької парафії Матері Божої Ангельської разом з дитячим хором «Ноїв Ковчег». Зокрема відома пісня «Спи, Ісусе, спи» прозвучала у джазово-реповому стилі.

учасники фестивалю "Різдвяне сяйво"

Також на Першому Всеукраїнському фестивалі колядок виступали хор «Vox Cordis» з Кам’янця-Подільського, гурт «Тадеуш» з Хмельницього, хор «Солі Део» з смт.Довбиш, що на Житомирщині, хор парафії св.Флоріана з Шаргорода (Вінниччина), дитячо-юнацька хорова капела з Кам’янець-Подільської дитячої хорової школи та тріо «Ажур» вінницької спілки поляків.

Володимир Гройсман на фестивалі "Різдвяне сяйво"

Також на захід завітали заступник голови облдержадміністрації Володимир Барецький, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, міський голова Володимир Гройсман та депутат Верховної Ради України Микола Джига.

Слід зазначити, що фестиваль відбувався під патронатом Його Преосвященства Леона Дубравського Правлячого Єпископа Кам’янець-Подільської Дієцензії римсько-католицької церкви в Україні.



Переглядів: 5567
Поширень: 0