Ця виставка звітна, її присвячено 10-ти річчю школи. За ці роки художнє відділення, на якому зараз працюють 4 викладача високого професійного рівня, досягло значних успіхів. Талановиті учні з «Вишеньки» загалом вибороли 63 нагороди (13 перших місць, 12 других та 17 третіх) на різноманітних конкурсах та святах дитячої творчості, отримали дипломи міських, обласних, всеукраїнських та навіть міжнародних конкурсів. Четверо учнів здобули за цей час звання «Юний художник року».

роботи представлені на виставці

Ці досягнення безперечно свідчать про дбайливе плекання талантів у стінах школи «Вишенька». Уважні наставники у групах загально-естетичного виховання для наймолодших допомагають обрати дітлахам улюблену справу: танці, співи, гра на музичних інструментах або малювання. Малеча у підготовчих класах художнього відділення (7-8 років) уже бере до рук олівці та пензлі аби освоїти такі дисципліни як малюнок, живопис, композиція. Вчителі допомагають учням та підтримують їх, сприяють розкриттю художнього потенціалу у дітей. Зараз на художньому відділенні у школі мистецтв «Вишенька» навчається 130 учнів. Більшість з випускників художнього відділу школи успішно навчаються надалі у різноманітних художніх навчальних закладах нашої держави.

На презентації яскравих виставкових робіт талановитих учнів школи мистецтв «Вишенька» учнівську молодь та їх батьків вітали директор навчального закладу Тетяна Василівна Заїчко, завідувач відділення образотворчого мистецтва педагог та художник Галина Степанівна Квітчук та викладач образотворчого мистецтва Інна Олександрівна Федоровська. Вони побажали творчої наснаги учням. Теплі слова вдячності на адресу цих наставників було сказано матерями талановитих дітей, що навчаються у школі.

Назар Стінянський

Під час всього свята-презентації виставки лунала музика. Адже школа мистецтв «Вишенька» може також по праву пишатись і учнями свого музичного відділу. Натхненно виконав пісню юна «зірочка» Назар Стінянський, концерт для акордеону виконала Олеся Мельницька, заграв романс дует гітаристів у складі Володимира Сліпчика та Миколи Постового, виконала вальс на фортепіано юна піаністка Вікторія Мосейчук.

дует гітаристів  Володимир Сліпчик та Микола Постовий

Експозицію виставки склали 27 робіт у різних жанрах: тут і портрет, і пейзаж, і натюрморт. Роботи виконані в різноманітних техніках (гуаш, акварель, вітраж), що підкреслює різнобічність талантів юних художників, яким зараз лише по 13-15 років. Чисті, яскраві кольори картин викликають у глядачів лише позитивні емоції. Картини талановитих дітлахів здатні зробити навколишній світ бодай трішечки кращим та добрішим.

роботи представлені на виставці

Завершилось урочисте відкриття виставки врученням заслужених нагород переможцям та дипломантам різноманітних конкурсів малюнка. Подарунки та подяки отримали: Усеїнова Асіє, Бондар Максим, Вовк Тетяна, Шафранська Анастасія, Малюта Таїсія, Новицька Валерія, Лейченко Денис, Кліпко Катерина, Ярова Тетяна, Іваненко Ольга.

Фото Максима кушки



Переглядів: 7328
Поширень: 0