“Кримські мотиви в гостях у Поділля” - відкрилась виставка витинанок зі шкіри

вироби зі шкіри, які представлені на виставці

Сьогодні, першого лютого, у Вінницькому обласному центрі народної творчості відкрилась виставка Валентини Шитікової “Кримські мотиви у гостях у Поділля”. На ній представлені такі речі зі шкіри:

  • прикраси,
  • декоративні панно у рамках,
  • хоругви,
  • обкладинки альбомів і фотоальбомів,
  • елементи одягу,
  • сумки,
  • футляри,
  • скарбнички.

вироби зі шкіри, які представлені на виставці

Майстриня Валентина Шитікова розповідає, що під час створення виробів зі шкіри використовувала такі техніки і художні прийоми як аплікація, вишивка, ручне об’ємне тиснення, випалювання, плетіння. Але найбільше і найприємніше Валентині Миколаївні працювати у техніки витинанки.

Вітають Валентину Шитікову з відкриттям виставки

Роботи майстрині з Криму, за словами мистецтвознавців, вишукані, різноманітні за формою і малюнком і при цьому високопрофесійні.

Виготовляє витинанки Валентина Шитікова більше 10 років. У 2004 році Національна спілка майстрів народного мистецтва України атестувала її як майстра витинанки на шкірі.

Персональна виставка майстрині з Криму відбувається у рамках обмінних виставок між областями України. Нагадаємо, що у липні 2010 року подолянка - писанкарка з Могилів-Подільського Оксана Городинська - презентувала персональну виставку у Сімферополі.

вироби зі шкіри, які представлені на виставці

Відвідати виставку можна щоденно, окрім суботи і неділі, з 10 до 17 години.

Триватиме виставка до 13 лютого.

Вхід на експозицію вільний.

Довідка:

Валентина Миколаївна Шитікова народилась 27 грудня 1953 року у селі Широке (Шафранне) Сімферопольського району. У 1975 році — закінчила Київський технікум легкої промисловості, працювала модельєром Сімферопольської шкіряно-галантерейної фабрики, а у 1995-ми році закінчила Харківський інститут культури, здобувши спеціальність культуролога. З 2005 по 2008 рік — викладала у Кримському інженерно-педагогічному інституті на кафедрі образотворчого та декоративного мистецтва. Зараз працює старшим викладачем кафедри міського будівництва Національної академії природоохоронного та курортного будівництва.


 



Переглядів: 9848
Поширень: 0