Другий концертний день форуму молодої музики «Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз», який відбудеться 20 лютого, обіцяє бути найбільш незвичним. Свою, без перебільшення, унікальну програму «Слово і музика» запропонує послухати вінничанам колектив молодих композиторів та виконавців Ensemble Nostri Temporis (ENT).

Цей проект можна назвати яскравим представником сучасної української академічної музики. Ансамбль Nostri Temporis (у перекладі з латини «Нашого часу») створили у 2007 році випускники Національної музичної академії України ім. П. Чайковського, лауреати всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів, молоді композитори та виконавці Максим Коломієць та Олексій Шмурак. У 2010 директором ансамблю став композитор Богдан Сегін. За 5 років свого існування колектив здійснив понад двісті прем’єрних виконань творів вітчизняних і зарубіжних авторів. Ансамбль тісно співпрацює з сучасними композиторами різних поколінь, відкриваючи нові імена, ініціюючи появу нових творів та активно виконуючи їх на різноманітних фестивалях сучасної музики та у концертних програмах власних творчих проектів. Музиканти колективу знаходяться у постійному творчому розвитку, вдосконалюючи свою виконавську майстерність на різноманітних майстер-класах у Західній Європі. У 2012 колектив випустив свій перший аудіо-CD “LIVE”.

Ці молоді та талановиті люди шукають нове на перетині різноманітних видів мистецтва. ENT часто ініціює синтетичні проекти, у яких нова класична музика поєднується з різними художніми, драматичними, поетичними формами та кіномистецтвом. Їх новий авангардистський синтетичний проект «Слово і музика» - це оригінальне представлення семи камерних творів сучасних композиторів. Всі ці твори поєднанні тим, що вони народжувались як асоціації до певних текстів, літературних творів та образів. Концерт являтиме собою таку собі збірку музичних історій, збагачених протиріччями асоціативного сприйняття безсловесного мистецтва звуку. Зіграні музичні уривки супроводжуватимуться короткими оповідями про контекст.

Ensemble Nostri Temporis пропонує музику елітарну, непросту для розуміння, музику, яка здатна народжувати думки та образи в уяві уважного підготованого слухача.

На вінницьку сцену Ensemble Nostri Temporis вийде у такому складі:

  • Максим Коломієць – гобой,
  • Дмитро Пашинський – кларнет,
  • Ольга Жукова – віолончель,
  • Олексій Шмурак – фортепіано,
  • Богдан Сегін – директор.

Молоді романтики авангарду пропонують послухати такі твори:

  • Максим Коломієць - Shadow speaker для ампліфікованої віолончелі;
  • Хельмут Цапф - Canto del aria для ампліфікованого гобоя та аудіозапису;
  • Олексій Шмурак - Повернення для фортепіано та аудіозапису;
  • Артур Аванесов - Leise для кларнета і фортепіано;
  • Брайан Фернігоу - Coloratura для гобоя і фортепіано;
  • Богдан Сегін - Inside I для гобоя та аудіозапису;
  • Ісан Юн - Ost-West-Miniaturen для гобоя і віолончелі.

Початок концерту о 18.30.

Квитки за телефоном 69-17-31, 66-06-91.

Вартість квитка – 20 гривень.

Переглянути афішу наступних концертів можна тут.

Раніше ми повідомляли про те, що 15 лютого перший день Форуму молодої музики «Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз» розпочався аншлагом.



Переглядів: 4904
Поширень: 0