одна із робіт, яка представлена на виставці

За словами заввідділом народною творчістю ВОЦНТ Любові Гричанюк, Валентина Живко з 1980 по 2002 рік працювала у відомому Бубнівському керамічному цеху.

- Там її доля звела із Фросиною Міщенко, племінницею братів Якима і Якова Герасименків, відомими майстрами-гончарного мистецтва, - розповідає Любов Гричанюк. - Вона й навчила свою ученицю прислухатись до серця і любити рідну землю, глину і виготовляти з неї задумане. Кожна із робіт експозиції Валентини Степанівни дивує оригінальністю, неповторним традиційним Бубнівським характером. Малярство керамістки відрізняється великою різноманітністю змісту і форми і при цьому зберігає індивідуальну манеру малювання.

одна із робіт, яка представлена на виставці

Дитинство Валентина Живко провела у селі Бубнівка Гайсинського району. Село знають як найвідоміший центр гончарного мистецтва і керамічних традицій Південно-Східного Поділля.

одна із робіт, яка представлена на виставці

Валентина Живко експонувала свої роботи на районних, обласних, республіканських виставках, нагороджена медаллю лауреата другого Всесоюзного Фестивалю, має подяку від Всеукраїнської Асоціації сприяння ООН, нагороджена дипломом лауреата Державного музею. З 1991 року майстриня — член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України.

Вхід до експозиції вільний.

Вихідні — субота, неділя.

Адреса ВОЦНТ: м.Вінниця, вул. Арх. Артинова, 33.

Телефон для довідок: 35-11-02, 35-93-60



Переглядів: 6560
Поширень: 0