Вчора у приміщенні РЦСМ «Арт-Шик» розпочався проект «Ре:візія: моє життя в контрасті», представлений на разі експозицією та відеопоказом з робіт українських та польських митців зі славетного львівського мистецького об’єднання «Дзиґа». Саме «Дзиґа» та львівський «Інститут актуального мистецтва» разом з вінницьким ГО «Лабораторія актуальної творчості» та регіональним центром сучасного мистецтва «Арт-Шик» виступили арт-партнерами ТАМ у Вінниці. Організатором проекту є департамент культури Вінницької міської ради.

У Вінниці почався  Тиждень актуального мистецтваУ Вінниці почався  Тиждень актуального мистецтва

Незвичні фрагментарні роботи, розміщені у галереї та музичний супровід від вінницьких майстрів джазу створив неповторну атмосферу вечора. Молоді львівські митці Михайло Барабаш та Станіслав Туріна закликали вінницьку публіку до споглядання та знаходження власних сенсів у представлених роботах. Мета експозиції - викликати певну рефлексію в душі глядача, прокласти місток розуміння між сучасною людиною та актуальним мистецтвом. Вихоплені уривки з робіт майстрів складались у загальну мозаїку, символічну картинку-відображення життя людини у сучасному просторі, наших уявлень про навколишній світ, та розуміння свого існування.

У Вінниці почався  Тиждень актуального мистецтваУ Вінниці почався  Тиждень актуального мистецтва

Характерні елементи, кращі цитати з об’єктів, представлених на львівському фестивалі ТАМ, виглядали незвично, проте органічно вписувались у простір вінницької галереї. Публіка зацікавлено вглядалась у риб та птахів Влодко Кауфмана, відшукувала фото Анатолія Татаренко в маленьких світильниках розкиданих по простору галереї, намагалась не порушити грудки гілля та листя з інсталяції Руслана Тремби, що мов гнізда невідомих створінь тулилися деінде. Також було представлено відеоролик з кращими роботами з львівського ТАМ 2012 року та супроводжуючий каталог, сповнений неординарних та символічних робіт.

У Вінниці почався  Тиждень актуального мистецтва

І все це відбувалось під музичний супровід Spring Sound Project, джазового проекту Тетяни Войтишиної та Сергія Макарова. Співали юні вінницькі зірочки Оленка Огородник, Яна Антонець, Олена Задорожнюк, Ганна Фільваркова. Чудові джазові інтерпретації додавали експозиції нових сенсів і значень.

У Вінниці почався  Тиждень актуального мистецтва

Ця експозиція безсумнівно стане поштовхом для кращого розуміння сучасного актуального мистецтва вінничанами. Уже сьогодні о 18.00 у РСЦМ «Арт-Шик» продовження Тижня актуального мистецтва: оригінальний візуально-музичний проект Михайла Барабаша та Остапа Мануляка. А у п’ятницю мистецьким перформансом завершиться ТАМ у Вінниці.



Переглядів: 4302
Поширень: 0