В змаганнях прийняли участь підлітки і дівчата козацьких осередків і роїв з 17 районів Вінниччини, переможці районних етапів гри. Участь прийняли 130 школярів старших класів. Команда складалася з 6 хлопчиків та двох дівчат.

гра Сокіл-Джура

Захід організували і провели департамент освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, обласний центр туризму, спорту, краєзнавства і екскурсій, благодійний фонд «Здорова нація», козацький полк ім. Івана Богуна, громадська організація «Молода Подільська Січ» та місцевий осередок Всеукраїнського об’єднання ветеранів, репресованих і дітей війни.

Через дощову погоду організатори відмінили деякі конкурси – зі спортивної боротьби, долання туристської смуги перешкод і військову «Тереневу гру» (по типу «Зірниці» за радянських часів. Молодь стріляла з малокаліберної зброї, виступала з номерами художній самодіяльності, змагалася з навичків медичної підготовки та у краєзнавчому конкурсі.

Перше місце в загальному заліку здобула команда Вінницької школи № 22. Отже, саме вона представлятиме область на Всеукраїнському конкурсі «Сокіл Джура». Команду також нагородили туристично-краєзнавчою екскурсією Вінниччиною «Шляхами козацької слави». 2 та 3 місця зайняли, відповідно, рої «Засвіт» (Козятин) та «Богунівці» (Липовецький район). Вони отримали цінні призи, кубки і медалі.

спортивна козацька гра «Сокіл Джура»

Коментує Голова благодійного фонду «Здорова нація» Валим Кудіяров:
У програмі розвитку нашого фонду на 2013 рік є й розділ щодо патріотичного виховання молоді. Тому ми долучились до проведення гри «Сокіл Джура». Допомагаємо у проведенні її міських та обласних етапів, а також сприяємо в участі вінницької команди на Всеукраїнському етапі гри. Такі заходи дуже важливі, - вони пропагують здоровий спосіб життя та патріотизм.
 



Переглядів: 8017
Поширень: 0