Виставка репрезентуватиме творчий доробок відомих українських майстрів, учасників регіональних пленерів гончарів, які проходили на базі науково-дослідного відділу Вінницького обласного художнього музею «Музей гончарного мистецтва ім. О.Г. Луцишина» (2008-2013).

Цей мистецький проект був ініційований директором Вінницького обласного художнього музею, заслуженим діячем мистецтв України Іллею Васильовичем Безбахом з метою підтримки та розвитку гончарної справи в Україні та співпраці з відомими майстрами.

Гончарські пленери є дуже важливими культурними подіями в житті нашого міста, адже кожного року сюди з’їжджаються майстри не лише з Вінниці та Вінницької області, а й з інших куточків України. Тут кожен охочий може спробувати себе в ролі гончаря та створити свій неповторний виріб з глини.

На виставці будуть репрезентовані кращі роботи, що були створені на попередніх пленерах: оригінальні дзбани, кухлі, макітри Романа Чмерука; гарний й витончений завдяки своєму декоруванню набір горняток з покришками, миски, макітра, кухоль Сергія Погонця; фігурний посуд Євгена Слободинського; мала пластика Людмили Філінської; неповторні за своєю кольоровою гамою та красою роботи Оксани Верхової-Єднак; глиняні бусини Галина Доценко і Тетяни Станчуляк; ряд спільних робіт; і звісно ж глиняні панно – символи пленерів.

Кожен бажаючий може  відвідати виставку та познайомитися із творчими доробками відомих гончарів Поділля та України.



Переглядів: 3649
Поширень: 0