Новий 77-концертний сезон Вінницької обласної філармонії розширює діапазон

1 жовтня — до 1025-річчя хрещення Київської Русі та 1000-річчя Лядовського скельного монастиря, в міжнародний день музики урочисте відкриття сезону — КОНЦЕРТ-МОЛИТВА “Подільська літургія” у виконанні Академічних колективів міста - камерного хору “Вінниця” та камерного оркестру “Арката”. Автор музики - Архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан (Єлецьких), аранжування для оркестру - заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков.

Протягом року для Вас, меломани, ексклюзивні концертні програми, об\'єднані у 5 абонементних циклів:

Традиційний - “Вечори з «Аркатою»” - подорожуйте у часі під музику епох: бароко, класика, романтизм, ХХ століття.

“Браво маестро” - визнані інструменталісти США, Німеччини та України, серед яких фіналіст телевізійного конкурсу “Україна має талант” - Олександр Божик.

Для прихильників хорового мистецтва “Чотири хори року”. Свою майстерність представлять колективи з Вінниці, Тернопіля та Чернівців. Фінальним акордом у цьому циклі стане виступ Житомирської капели “Орея”, що входить у 12-у кращих хорів світу.

Цикл вокальних вечорів “Право голосу” презентує своєрідну вокальну лабораторію - класика, фольк, джаз, рок...чому б ні?

На поціновувачів подільського фольклору очікує цикл яскравих концертів до 70-річчя найстаршого філармонійного колективу - Академічного ансамблю пісні і танцю “Поділля”.

Відома вінницька співачка-композитор Оксана Славна презентує 4 концерти у супроводі музикантів квартету Романа Кульматицького. Святковий концерт авторської музики до дня св. Миколая, вечір пам’яті Уітні Хьюстон та ще відомі естрадні та джазові хіти.

Вінницька обласна філармонія презентує новий проект до 200-річчя від Дня народження Т.Г.Шевченка - “Така її доля” - музично-поетичний вечір за мотивами поеми “Катерина”. Солістка - Заслужена артистка України Ірина Швець та Академічний камерний оркестр “Арката”.

Традиційний мистецький захід Міжнародний органний фестиваль “Музика в монастирських мурах” .

Традиційний ХІІ Міжнародний фестиваль ім.П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк за окремим планом.

Зимовий Форум молодої музики “Барви музики ХХІ сторіччя. Авангард. Класика. Джаз”.

Міжнародний дитячо-юнацький естрадний конкурс “Музична парасолька”.

Vinnitsia JAZZ-FEST.

Запрошуємо на ексклюзивний концерт присвячений пам\'яті Мусліма Магомаєва, який представляє фонд “Таланти світу”: Міжнародний гала-концерт Трьох баритонів “Любов — моя мелодія” (Москва).

Всеукраїнська естафета пам\'яті «Слава визволителям України» - Національний президентський оркестр.

Виступи виконавців окрім вінничан побачать мешканці районів області.

Щиро дякуємо нашим спонсорам та інформаційним партнерам за допомогу у здійсненні, проведенні та висвітленні наших мистецьких заходів.

Таким чином, Вінницька обласна філармонія у 77-концертному сезоні представила різнобарвну музичну палітру, з якою сподіваємось познайомляться багато слухачів міста та області.


Переглядів: 4597
Поширень: 0