Почалась осінь. Зелень навколо тьмяніє, поступаючись місцем недовготривалому буйству кольорів бабиного літа, за яким слідують похмурі дощі та холод. Аж до весняного розквіту дерева та кущі стоятимуть голі, квіти зів’януть, все посне до весни. А поки ще розмаїття кольорів осінньої природи буяє та вітер гуляє в кронах різнобарвних дерев, одна дівчина уважно та з любов’ю приглядається до кожного мальовничого листочка чи пелюстки. Найгарніші вона збирає у свій альбом, для того, щоб пізніше перетворити їх на неймовірні витончені прикраси, надавши квітам другого життя.

Нове життя чудових  квітів

З давніх часів квіти були улюбленою прикрасою жінок. За тисячоліття прикраси з квітів не втратили своєї актуальності, і сьогодні квіткова мода нікуди не йде. Цьому є пояснення - квіти можуть прикрасити будь-яку жінку, вони підходять до будь-якого типу зовнішності, їх можна підібрати до будь-якого одягу. Влітку це можуть бути живі квіти, але можуть бути і сплячі красуні-пелюстки…

Вінницька майстриня-чарівниця Олена Попенко з висушених квітів майструє оригінальні та неповторні прикраси, дбайливо зберігаючи природну форму та консервуючи частинку тепла та кольору рослин. Свої сережки, підвіски, каблучки, брошки та кулони вона називає WonderFlower – ДивоКвіти. І це справді дива!

Олена впевнена, що кожна рослина має свою енергетику, свій символізм. За допомогою цих знань вона створює дивовижні мініатюрні композиції, які не хочеться випускати з рук. Ці вироби – це магія застиглого моменту краси, зупинений час, маленька казка про сплячих красунь-рослинок, які ніколи не зів\'януть. Пелюстки, листя, квіти та трави, потрапивши до рук умілиці вже ніколи не втратять своїх кольорів та чарівності.

Віднедавна Олена продає свої прикраси, а значить у ДивоКвітів є шанс почати своє нове життя далеко-далеко від того місця де вони народились. Прикраси від Олени, зроблені з вінницьких квітів, зараз живуть у багатьох містах України, Росії, Білорусі, а також в Італії, Великобританії, Індії. Олена обожнює дарувати свої творіння, адже всі ті, кому вони припадають до вподоби – це зазвичай поетичні, мрійливі, неординарні та обдаровані панянки з почуттям прекрасного, які шанують та обожнюють природу та ї дива.

Мініатюрні композиції з мікроскопічних травинок та квіточок або великі фактурні пелюстки та листочки обробляються прозорою ювелірною смолою та оздоблюються декоративною фурнітурою. Деякі прикраси народжуються одразу, інші чекають на достойну оправу або того моменту, коли руки Олени підкоряться її натхненню. Готовим виробам рекомендовано зберігатись у темному місті, а виходячи у світ на своїй хазяйці вражати своєю витонченістю та красою.

Нове життя чудових  квітів

У роботі Олени маса тонкощів – як не розірвати найтоншу пелюстку, відшліфувати майже готовий виріб... Все це ювелірна робота. Особливо вражають медальйони з міні-букетиками: трави та квіти ніби намальовані на них тонким пензлем талановитого майстра. Насправді ж, той майстер – природа. Олена лише автор оригінальної композиції. А які ж гарненькі загадкові прозорі кульки з укладеним в них бутоном чи кульбабкою: крихітні бульбашки губляться у невагомих пір’їнках. Також майстриня використовує мереживо та крихітні стрази.

На кожний з витворів іде в середньому три дні роботи. Найбільше Олена полюбляє працювати з фактурними рослинками – обожнює гортензії з їх багатством видів, цілі квітки маку, гібіскуси, листочки сливи, винограду, абрикосу. У майстрині зажди з собою книжечка чи блокнот, щоб зберегти листочок що сподобався, принести його додому та створити з нього неймовірну прикрасу. І в холодну пору вона продовжить працювати, адже у великому альбомі-гербарії Олени сила-силенна окремих пелюсток, цілих квіточок, листячка та травичок. Щодня вона експериментує та вдосконалює свою техніку, і щодня дарує свої прикраси з квітів романтичним дівчатам. Замовте й ви собі!

Зв’язатись з Оленою Попенко можна за телефоном 063-57-89-189 або по пошті [email protected].

Сторінка з ДивоКвітами знаходиться за цією адресою: http://vk.com/elenawonder

Вінничани зможуть побачити Олену та її витвори (а також придбати щось собі до смаку) на еко-фестивалі „Ритм Планети” 13-15 вересня у парку імені М. Горького.


Переглядів: 7184
Поширень: 0