Творчі змагання проходили у РЦСМ „Арт-Шик” минулої п’ятниці. Учасники з Вінниці, Мелітополя, Балти та Києва були поділені на дві вікові категорії – молодшу (діти до 15 років) та середню (від 16 до 21 року). Всі вони змалку живуть джазом, для них музика – це стиль життя. Багато хто вже не вперше бере участь у подібних конкурсах, які існують для відкриття нових імен та заохочення молодих талантів.

Третій всеукраїнський дитячий джазовий конкурс назвав переможців

Конкурс подарував незабутні враження, як учасникам так і суддям. До речі, у складі журі були не лише вінницькі музиканти та музикознавці, але й видатні майстри джазу, зокрема Даріо Пінеллі, який зі своїм квартетом приїхав виступити на Вінницькому джазовому фестивалі. Журі оцінювало якість виконання, оригінальність аранжування, складність музичного вирішення та індивідуальність творчих прийомів юних джазменів.

Третій всеукраїнський дитячий джазовий конкурс назвав переможців

Премію в номінації «інструментальна музика» молодшої вікової категорії поділити між киянами Мариною Пахолюк та Андрієм Стецюком. Премію в номінації «інструментальна музика» другої вікової категорії поділити між вінницькими виконавцями Оленою Огородник та Іриною і Катериною Грицюк. Премію в номінації «вокал» молодшої вікової категорії поділити між Анастасією Прус (м. Київ) та Катериною Кравченко (м. Балта). Премію в номінація «вокал» старшої вікової категорії присудити Пановій Вікторії (м. Мелітополь).

Третій всеукраїнський дитячий джазовий конкурс назвав переможців

Абсолютну перемогу, Гран-прі конкурсу та прихильність всіх, хто їх чув, отримав талановитий дівочий квінтет United People (Київ), який щороку приїздить до Вінниці та ніколи ще не лишався без відзнаки. Цей вокальний гурт складається із шести дівчат 17-19 років, які співають разом вже кілька років поспіль. Всі судді поставили їм найвищий бал.

Третій всеукраїнський дитячий джазовий конкурс назвав переможців

Всі переможці отримали грошові премії від міського голови Вінниці Володимира Гройсмана. Почути талановиту юнь можна було впродовж двох фестивальних днів - на «Джазових сніданках у гіпермаркеті «Грош» та у мистецькому проекті «Jazz de Paris» на площі Театральній, де вони пісенно вітали фестивальний люд безпосередньо перед початком Vinnytsia JazzFest 2013.


Переглядів: 3909
Поширень: 0