У недільний день 6 жовтня у вінницькій галереї Інтер-шик стартувала Всеукраїнська пересувна фотовиставка-лекторій журналу «Самарянка» «Сім’я: формула любові». Вінниця стала п‘ятим містом, куди приїхав цей проект. Світлини подивились та лекції вже послухали жителі Запоріжжя, Львова, Дніпропетровська та Кривого Рогу. На черзі – Одеса та Луцьк.

Сімейне щастя

Окрім 70 фотографій щасливих родин у рамках виставки запланований лекторій зі психологами та священиками. Зустрічі організовані як окремі бесіди для молодь та для сімей зі стажем.

  • Нинішня молодь – це покоління, яке виросло в умовах остаточно порушених сімейних традицій, - говорить один з організаторів фотовиставки, протоієрей Олександр Нємчинов. - Все це відбивається і на житті людини, і на суспільстві. Сьогодні наші відвідувачі - це покоління, яке зовсім скоро візьме штурвал у свої руки. Вони завтра будуть Україною. І від того наскільки міцними будуть сім‘ї -залежить майбутнє. Тому сьогодні недостатньо просто показати молодим людям фото щасливих родин. Важливо поговорити з ними, проаналізувати і допомогти зробити вірні висновки.

У Вінниці знайшли секрет сімейного щастя

Фотовиставка включає в себе три проекти «Чудо народження» - це серія унікальних знімків київських фотографів Ганни Гордейчук і Дарини Павлової, що передають дивовижні яскраві емоції батьків, які зустрілися зі своїм новонародженим малюком у перші секунди його життя, «Дореволюційні родини» фото з приватних сімейних архівів, які збереглися у домашніх альбомах та знімки сьогоднішніх фотографів «Сучасні сім‘ї».

У Вінниці знайшли секрет сімейного щастя

  • Головна мета фотовиставки - популяризація сімейних цінностей, привернення уваги до родинних традицій, виховання відчуття краси і радості материнства. Кожна фотокартка – це погляд фотографа на те, що таке сімейні цінності й щастя в родині, - говорить організатор Катерина Немчинова.

Фотовиставка проводиться за підтримки Союзу православних жінок Вінниччини. Його голова Світлана Сулимова одразу відгукнулась на пропозицію, адже вважає, що важливо саме попереджувати негативні соціальні явища.

У Вінниці знайшли секрет сімейного щастя

  • На виставці наш працівник Євген Козлов показав свої чотири роботи. Це фото кризових сімей, які опинились у скрутних життєвих ситуаціях. Концептуально ці фото розміщені на сірому фоні ніби підкреслюючи той негатив, але водночас ті фотографії дивляться на світлі фото реальних щасливих родин. І ми віримо, що вони теж будуть на світлій стороні життя, - говорить директор Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї. Світлана Сулімова.

У перший день виставку відвідало більше 100 вінничан, для них провели дві лекції. І у книзі відгуків з’явилось десять перших вражень.

У Вінниці знайшли секрет сімейного щастя

  • Після перегляду цих світлин я задумався, а які «фото» я залишаю у серцях своїх дітей, своєї дружини, - розмірковує протодиякон Владислав Демченко, секретар Вінницької єпархії. – Адже вони щодня мене «фотографують» своїм серцем, там вимальовується мій образ. Який я для них? Ця виставка примусила задуматися, яким я повинен бути татом і чоловіком.

Пересувна фотовиставка «Сім\'я: формула любові» - проект-переможець конкурсу «Православна ініціатива». Конкурс проводиться Координаційним комітетом із заохочення соціальних, освітніх, інформаційних, культурних й інших ініціатив, який очолює святійший Патріарх Московський та Всієї Русі Кирилл.

7 жовтня о 12 годині з молоддю зустрінеться священик вінницького храму «Скоропослушниця» протоієрей Ілля Лавриненко. Поговорять як відрізнити любов і закоханість, чи буває кохання з першого погляду, яка любов справжня.

У Вінниці знайшли секрет сімейного щастя

У рамках фотовиставки о 14.00 відбудеться круглий стіл на тему: «Сім\'я: проблеми і перспективи».

8 жовтня о 12 год зі школярами та студентством поговорять про стосунки до шлюбу. А о 17 год сім‘ї зі стажем запрошуються на лекцію «Про особливості подружньої любові»

Фотовиставка проходить за адресою: Вінниця, вул. Архітектора Артинова, 12-а. Вхід вільний.


Переглядів: 3738
Поширень: 0