Протягом 11 - 31 жовтня 2013 р. Регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» запрошує на виставку «ДЕНЬ Х EXOTIC».

Презентація виставки відбудеться 10 жовтня о 18:00.

«ДЕНЬ Х» - щорічний проект РЦСМ «Арт-Шик», присвячений Дню художника України. День художника відзначається в Україні у другу неділю десятого місяця, цього року його офіційна дата - 13 жовтня. Проект «ДЕНЬ Х» стартував 2010 року і протягом двох років представляв спільні виставки українських майстрів, з якими центр робив перші кроки чи реалізовував цікаві проекти. У 2012 р., для підтримки молодого мистецтва, до участі у виставці було запрошено різнопланових молодих художників з різних міст України.

ДЕНЬ Х EXOTIC

Цього року до Дня художника «Арт-Шик» презентує твори з власної колекції. Це живописні, графічні, скульптурні твори та зразки декоративного мистецтва з віддалених куточків нашої планети – Балі, Гаїті, Сейшельських островів, Сінгапуру, В’єтнаму, Ізраїлю. Саме це й зумовило підназву проекту - «EXOTIC» (екзотичний). Ці роботи експонуються вперше, а імена їх авторів суцільна «terra Incognita» не лише для вінницького, а й для українського глядача в цілому. Частина робіт взагалі не має авторських сигнатур і є витворами арт-майстерень.

Так, наприклад, в експозиції представлена вишивка гладдю шовком по шовку - традиційний вид прикладного мистецтва В\'єтнаму, який від української відрізняє особлива техніка багатошарової односторонньої і двосторонньої вишивки. Дві роботи – китайський краєвид та корзина з квітами з напівдорогоцінного каміння - належать відомій Singapore Gems & Metals Co. (Pte) Ltd, компанії, яка від 1972 року створює вишукані ювелірні вироби, годинники, картини та арт-об’єкти.

О. Балі представлений трьома живописними полотнами молодого автора Ari Mawardi та батіками із міфологічними сюжетами й абстрактними композиціями. Сейшельські острови – оригінальними аркушами George Camillе, у яких відомий на батьківщині та у Європі автор поєднує живопис, графіку, відтиски та рельєф, а також єдиним на цій виставці нерукотворним об’єктом Коко-де-мер (морський кокос) - національним символом Сейшел. Гаїті – яскравими, соковитими чи навпаки, майже монохромними сценками буднів та свят гаїтян у виконанні А.Fredlin. Дивовижні мініатюри ізраїльської художниці Доріт Леві нагадують дорогоцінні емалі. Окремі її твори вже виставлялись арт-центром, тепер глядач має можливість побачити всю підбірку авторки.

До участі у виставці також запрошено молодого китайського мистця Сунь Чжаоціна, випускника Київської Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, спадкового майстра каліграфії. До експозицій увійшли сім класичних каліграфічних композицій художника.

Виставка відкрита для відвідування: будні: 10:00 - 20:00, субота: 11:00 - 20:00

ДЕНЬ Х EXOTIC


Переглядів: 5221
Поширень: 0