Виконавці проекту, а це квартет Арі Роланда у складі:

  • Арі Роланд, контрабас
  • Заїд Нассер, альт саксофон
  • Паскуале Грассо, гітара
  • Кіт Балла, барабан

Гратиме класичний джаз, що є типовим для тридцятих та п’ятидесятих років ХХ сторіччя, так званої золотої ери джазу. До репертуару колективу входять твори таких легенд джазу як Чарлі Паркер, Діззі Гілєспі, Біллі Холідей, разом з їхніми власними оригінальним композиціями. На додаток до регулярних виступів у Нью-Йорку квартет багато гастролює. Також вони керують міжнародною програмою, яка збирає молодих музикантів з різних місць для того, щоб разом грати джаз.

Квартет Арі Роланда

Склад квартету є традиційним. Кожен музикант є яскравою особистістю із багатим досвідом.

Ari Roland, double bass /Арі Роланд, контрабас

Ari Roland

Будучи повністю професійним джазовим контрабасистом у Нью-Йорку вже у віці 16 років, Арі, втім, пройшов п’ятирічний курс класичного навчання у Джульярдській школі. Він гастролював і записувався з багатьма найвідомішими джазовими музикантами, такими як Беррі Гарріс, Бетті Картер, Лу Дональдсон, Вінтон Марсаліс, Маркус Робертс і Геррі Коннік молодший, а диски з його записами отримали широке схвалення критики в міжнародній пресі. Як "посол джазу" від Державного департаменту США, здійснив понад 100 культурно-дипломатичних подорожей до 40 держав; керує міжнародними джазовими програмами, які об’єднують музикантів з різних країн.

Zaid Nasser, alto saxophone /Заїд Нассер, альт саксофон

Zaid Nasser

Заїд народився й виріс у Нью-Йорку в родині майстра джазу і блюзу Джаміла Нассера і вчився своєму фахові безпосередньо у легендарних джазових виконавців. У 19 років він переїхав у Мемфіс – місто, де народився блюз, і два роки грав разом з іконою блюзу Кельвіном Ньюборном. Після повернення до Нью-Йорка був солістом групи "Savoy Sultans" Панами Френсіса і виступав із джазовим органістом-новатором Біллом Доггеттом. Їздив з концертами по Європі, Азії, Близькому Сходу й Африці, представляючи джаз і блюз новим аудиторіям; його записи включено до багатьох списків “Топ 10 року”.

Pasquale Grasso, guitar / Паскуале Грассо, гітара

Паскуале народився в Італії, але зарекомендував себе як один із найвидатніших талантів у Нью-Йорку, отримав широке визнання з боку визначних митців міста. Кількість його послідовників з числа відданих шанувальників джазу швидко й неухильно зростає. Багато гастролював по Європі, де виступав разом із численими легендами джазу, зокрема з Чарльзом Девісом, Френком Віссом і Кенні Берроном. Незважаючи на повну виконавську зайнятість у Нью-Йорку, Паскуале їздив як "посол джазу" від Державного департаменту США по Близькому Сходу й Азії.

Keith Balla, drums / Кіт Балла, барабан

Keith Balla

Кіт народився в Остіні, штат Техас, переїхав до Нью-Йорка у 2004 році й почав свою професійну кар’єру в цьому місті у віці 17 років. На додаток до виступів у США та на міжнародних джазових фестивалях, він регулярно грає у Нью-Йорку з багатьма молодими динамічними джазовими виконавцями міста. Проводив майстер-класи з джазової гри на барабані у понад 30 країнах, продовжує записуватися в Нью-Йорку. Його висока майстерність зробила його улюбленцем багатьох ветеранів-барабанщиків Нью-Йорка.

Про квартет пишуть багато. Так Jazz Times зазначила, що "[Вони посідають місце] серед найдосконаліших, по-справжньому інноваційних молодих виконавців джазу, кожен на своєму інструменті, які щоразу викликають у нас захоплення своєю грою”.

Запрошуємо прихильників джазової музики на концерт квартету Арі Роланда з проектом «Джаз у Нью Йорку», який відбудеться 2 грудня о 18.30 в залі Вінницької обласної філармонії (Хмельницьке шосе, 7).

Квитки на сайті www.bileti.vn.ua або в касах філармонії та театру.

Довідки за телефоном 690-025 та 691- 731



Переглядів: 5217
Поширень: 0