Новорічні свята стрімко наближаються і їх різнобарв\'я у Вінниці не можливе без традиційної казки від театру імені Миколи Садовського. Кожен рік перед святами його чепурна зала наповнюється дзвінкими голосами, тих хто чи не вперше переступає поріг храму Мельпомени. І це дуже відповідальна мить, бо для театру дуже важливо, чи захоче це нове покоління потенційних глядачів повернутися, щоб знов і знов співпереживати дійству, яке перед ними розігрують актори.

Прем\'єра вистави “Квітка з червоної рукавички”

Цього року була запропонована прем\'єра вистави “Квітка з червоної рукавички”. Це дипломна робота режисера початківця Григорія Сиротюка, але уже відомого вінницькому глядачеві весняною прем\'єрою “Трамвая бажань”, яка стала родзинкою-сюрпризом у цьогорічному репертуарі обласного театру.

Дуже приємно, що працюючи над класикою світового театру і над майже лубочною дитячою виставою режисер однаково професійно поставився до завдання, яке поставив перед собою. Навіть у плакатній простоті сюжету дитячої вистави йому завдяки взаємодії з акторами-однодумцями вдалося знайти різні плани та втілити понадідеї. Це не просто чорно-біле “добро завжди перемагає зло”. Головний меседж казки звучить так: один раз ставши Людиною, ти ніколи не захочеш бути кимось іншим.

Не можу не відмітити художнє оформлення вистави. Цікаві дизайнерські вирішення костюмів, світлова та музична палітри навіть при мінімальних декораціях заставили юних глядачів на протязі усього дійства орієнтуватися суто по тому, що відбувалося на сцені. Цілу годину вони були свідками магії театру і це надає оптимізму що до майбутнього нашого театру та й до майбутнього нашого міста. Той кого навчили співпереживати не може бути поганою людиною.



Переглядів: 5623
Поширень: 0