Чоловічий вокальний ансамбль «Бревіс», що діє з 1997 року при Вінницькому училищі культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича, прийме участь у всеукраїнському різдвяному хоровому фестивалі «Велика коляда», який відбувається щороку у Львові у Храмі Пресвятої Євхаристії.

«Бревіс»

Неодноразові переможці дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», «Бревіс» уславився не лише виконанням та власним творчим прочитанням відомих українських патріотичних пісень, але й постійним ангажементом на різдвяні свята у культурних заходах міста з традиційними колядками та щедрівками, які хлопці виконують надзвичайно майстерно та солодкозвучно. Організатором та керівником хору є відомий у Вінниці викладач-методист та фаховий диригент-хормейстер Ярослав Степанович Кушка.

«Бревіс»

Цьогоріч «Бревіс» (не у повному складі) колядував вінничанам на площі Європейській 6 та 7 січня. Своїм талановитим виступом у святкові різдвяні дні вони привернули увагу багатьох вінничан. Ці виступи стали для вокального ансамблю фактично генеральною репетицією перед поїздкою до Львова. Там вісім молодих вінничан співатимуть 11 січня, в рамках відомого фестивалю традиційних колядок та їх сучасних обробок «Велика коляда». На цей захід вінницькі хлопці поїдуть уперше.

Лише на початку грудня «Бревіс», у складі дев’яти виконавців, вчергове повернувся з тріумфальною перемогою з фестивалю «Сурми звитяги», і от знову хлопці прямують до Львова. «Велика коляда» — фестиваль збереження духовної спадщини та християнської Різдвяної традиції українського народу, який відбувається щорічно з 2000 року. У фестивальних гала-концертах беруть участь знані колективи з усієї України. Постійно розширюється жанрове різноманіття виконавці. До народних і професійних хорів долучаються різного складу вокальні, вокально-інструментальні та оркестрові колективи, фольклорні гурти та драматичні колективи, сольні виконавці.

Для ансамблю «Бревіс» велика честь виступити на такому поважному музичному фестивалі. У XV фестивалі «Велика коляда», що триватиме з 7 по 27 січня, візьмуть участь хори з Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Донецької, Запорізької, Луцької, Житомирської областей. «Бревіс» - єдиний колектив що презентуватиме Вінниччину. У двадцятихвилинному виступі вони виконають обов’язкові колядки («Hoва радість стала», «Радість нам ся явила», «У неділю рано» та «Пішов Івасьо»), а також підготовані ними колядки «А над вертепом», «Днесь на Рождество Христово», «Ой у полі, полі виросла ялина» та «Ми нашого двора не минаємо"» (з репертуару хору Почаєвської Лаври, записана учасником «Бревіса» Д. Кошельником)). Аранжировки всіх коляд для чоловічого складу зроблені Я. Кушкою. Побажаємо хлопцям успіхів!



Переглядів: 3830
Поширень: 0