Сучасні молоді люди, що букетиками квітів зустрічали та проводжали загальноєвропейське свято закоханих цього року і не здогадуються, що про таке свято ще двадцять років тому було відоме хіба що викладачам та студентам факультету іноземних мов педагогічних вишів. А вперше в Україні на загальноміському рівні День святого Валентина почав відмічатися саме у Вінниці. І ініціювали таку традицію КВНщики нашого міста.

І ось уже 14 років на згадку про те у нашому місті проводить Трансукраїнський фестиваль “Святий Валентин на КВНі”. Як кохання, що є початком живого, так і цей фестиваль є початком нового сезону змагань веселих та найкмітливіших.

Два дні у палаці мистецтв проходили відбіркові ігри та гала-концерти, в яких крім вінницьких команд брали участь гості з Хмельницького, Тернополя, Києва, Одеси та Чернівців.

Більше всього команд КВН нового покоління було організовано студентами у Вінницькому національному технічному університеті. До ветеранів із команд "В.І.Н.С." і “Інженери”, що у різні роки володіли Кубком Вінниці додались колективи під назвами "МіД" і "Спеції".

Честь торговельно-економічного інституту у цьому році крім знаних "Без малейших причин" буде захищати і команда перших курсів "Без базара". З аграрного заявку на сезон подали дебютанти з команди "Дубль Два". А їх старші об\'єдналися з досвідченою діаспорою того ж торговельного і створили збірну “Яблука”.

Створили свою "Збірну Молодых" і вінницькі старшокласники. Такий ранг має і новостворена команда "т9".

Медичний університет у новому сезоні буде представляти минулорічний фіналіст чемпіонату Вінниці команда "Наша Тырь"

Дуже гарні шанси на сезон мають і команди Вінницького технічного університету “Проспект Юності”, Вінницького училища культури і мистецтв "Ниче так" та "ГПЗ-18", що представляє вінницьку філію Київського інституту бізнесу та технологій.

На жаль вперше за багато років у загальноміських змаганнях КВН нікому буде постояти за честь педагогічного університету. На протязі останніх років тут завели табу на змагання веселих та найкмітливіших. І ось маємо те, що нічого не маємо.

Логічним завершенням фестивальних днів стали гала-концерти, на яких крім тих, кого ми вже назвали виступили діючі чемпіони Вінниці клманда "Мы из 90-х" (Хмельницький) та команди "Старая Синьора" (Вінниця), "Ляпас" (Тернопіль,ТНПУ), "Салат нежность" (Київ), "Бібліотека Горького" (Одеса) і "Збірна Вінниці та Чернівців".

Крім гумористичних номері за фестивальною традицією лірики шоу додавали виступи вокалістів із муніципальної естрадної майстерні «Зоряна Мрія».

Не забули на фестивалі про глядачів. Вони були запрошені до прикольних змагань, за у часть у яких отримали солодкі призи від торгівельних марок «Солодка Мрія» та «Караван». Переможці проміжних етапів отримали квитки на романтичні сеанси у кінотеатрі Коцюбинського. Ну, а пара головних переможців студенти ВНТУ Віталій та Юля на лімузині від журналу «Свадьба до и после” поїхала на романтичну вечерю у ресторан “АртХауз”.

Фото с первых двух дней на https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/2014



Переглядів: 3959
Поширень: 0