13 березня о 13 годині у читальній залі відділу літератури та інформації із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73, ІІІ поверх) відбудеться презентація книг відомих краєзнавців Вінниччини: С. Гальчака, М. Дороша, В. Степанюк та А. Веремій, у рамках засідання науково-краєзнавчого клубу «Дослідник краю».

2014 рік оголошено в Україні Роком Тараса Шевченка. Ім’я Тараса Шевченка близьке нам, вінничанам ще й тому, що дослідження науковців, краєзнавців підтверджують факт його перебування на Поділлі, зокрема у населених пунктах, що входять нині до складу Вінницької області.

У науково-краєзнавчому дослідженні С. Д. Гальчака «Український Прометей Т. Г. Шевченко і Вінниччина», присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, йдеться про перебування Великого Кобзаря на теренах Вінниччини, подільську тематику в його творах, внесок вінничан до наукової і літературно-мистецької Шевченкіани області. Автор книги М. Дорош, «Зі Словом великим Тараса – навчаюсь, працюю, живу… » (У віночок Кобзареві)» подає свої напрацювання, зокрема про внесок у Шевченкіану Вінниччини Хмільницького краю. У книзі «Шевченкіана: на хрещатім Хмільницькім шляху» представлено доробок, присвячений постаті Великого Кобзаря, в мистецтві і слові хмільничан.

Книги розраховані на науковців та краєзнавців, студентську та учнівську молодь, а також усіх, хто вивчає, досліджує творчість Тараса Шевченка.



Переглядів: 4789
Поширень: 0