Проект реалізується за сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна». Нещодавно, 17 березня, проект був представлений у Музеї видатних діячів української культури.

Анатолій Гайструк презентуватиме у столиці свій проект «Україна. Гармонія єднання»

Про проект:

Непрості українські реалії сьогодні вимагають реалізації мистецьких проектів об’єднуючого характеру. Мистецтво, як феномен культури, є універсальним засобом духовного єднання людства, адже воно спроможне відтворювати загальнолюдські цінності, а також має надзвичайно потужну здатність формувати особистість. Мета проекту «Україна. Гармонія єднання» – укріплення миру та взаєморозуміння в Україні та світі, між людьми різних національностей, віросповідань і політичних поглядів, через взаємообмін культурними досягненнями. Розмаїття культурних надбань - це позитивне явище, ресурс, що допоможе нам знайти відповідь на питання, які ми повинні створити умови, аби жити в майбутньому не поруч один з одним, а разом.

Проект включає музичну складову та виставку, до складу якої входять гобелени, олійний живопис, графічні аркуші із емблематичними зображеннями української столиці та міст, що символізують різні регіони нашої держави, столиці країн, з якими Україна пов\'язана в минулому та сьогоденні. Музичною складовою проекту є авторська пісня «Земле моя», яку буде виконано трьома мовами: українською, англійською і російською. Відеокліп, який буде презентовано на відкритті виставки, зробили студенти-медики:

Про автора:

Анатолій Гайструк (1996 р.н.) - лауреат Міжнародного академічного рейтингу «Золота фортуна» (2010), лауреат премії Кабінету Міністрів України для молоді за особливі досягнення у розбудові України 2012, переможець обласного конкурсу «Молода людина року – 2012» в номінації «Відкриття року в області культури і мистецтва», стипендіат Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», стипендіат Президента України в галузі народного мистецтва у 2014 р. Рекордсмен Національного реєстру рекордів України в номінації «Мистецтво».

Анатолій Гайструк презентуватиме у столиці свій проект «Україна. Гармонія єднання»

Художник мав персональні виставки у театрі «Ержебет» (Будапешт, Угорщина), у «Gallery Sigvardson» (Королівство Данія), у Центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» (Вінниця), у «Національному культурному центрі України» (Москва, Росія). Він учасник Міжнародного арт-ярмарку «Parallax Art Fair» (Лондон) та Міжнародного арт-ярмарку «Арт-Монако-13». А. Гайструк – триразовий гран-призер з художнього текстилю, має золоті, срібні та бронзові медалі численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів у Росії, Швейцарії, Японії, Угорщині, Франції, Чехії, Словаччині, Німеччині тощо. Учасник благодійного мистецького аукціону ЮНІСЕФ (Київ, 2012).



Переглядів: 5121
Поширень: 0