Поглядом ніби провалюєшся у її картини і площина полотна не може завадити пірнути всередину того життя, яке там відбувається, того простору, який манить. Навіть коли блукаючим поглядом подивитись на її картини, якась обов’язково зачепить та поглине…

Агіца Бо-Гі малює емоції та потоки енергії

«Загальної тематики у моїх картин немає, кожна з них різна, як різним буває настрій. Я, щоразу, працюючи над твором шукала якесь духовне зерно. В кожній роботі є певна ідея, певний порух душі, який я намагаюсь посилити, або розслабити, аж поки не знаходиться квінтесенція. Але іноді все відбувається не так, творчість – це живий процес, який щоразу різний» - говорить майстриня.

Агіца Бо-Гі малює емоції та потоки енергії

Пані Агіца не обмежує себе стилістичними чи жанровими рамками, малює в різних техніках та не шукає назви своїй творчості, вона вище цього, і тим легше її роботи сприймати пересічному глядачеві. Проте, вона малює почуття, емоції, потоки енергії, тонкі матерії, речі, що не лежать на поверхні, і це, мабуть, іноді ускладнює сприйняття. «Більша кількість робіт це мій паралельний світ, але не у кожну роботу я б хотіла сама потрапити. Це може бути стан, який мені цікавий, але не бажаний» – так розшифровує авторка зміст простору своїх картин.

Агіца Бо-Гі малює емоції та потоки енергії

Серед цікаво розташованих у галереї робіт художниці, деякі одразу інтуїтивно зрозумілі, інші й справді вимагають роздумів, або й медитацій, а ще інші просто затягують у паралельний світ. У якості підказок деякі картини супроводжуються віршованими коментарями, що налаштовують на потрібний лад. Авторка радить споглядати свою творчість без думок та порівнянь, просто сприймати намальоване, якщо воно апелює до вас.

Агіца Бо-Гі малює емоції та потоки енергії

«Роботи Агіци надзвичайно глибокі та медитативні, над кожною можна стояти годинами та споглядати трансформації, які відбуваються у самій картині, але насправді у свідомості глядача. Здається, у її картинах приховані таємниці» – так відгукується про мистецтво Агіци колега Олександр Нікітюк. «Її роботи завжди впізнаванні серед інших. Вперше я познайомився з нею наприкінці 90-х на виставці «Арт-Галера», де вона різко виділялась на загальному тлі. До речі, Агіцу вирізняє якість експозиції, вона завжди скрупульозно підходить до подачі власної творчості» – продовжує художник.

Агіца Бо-Гі малює емоції та потоки енергії

Агіца радить хоча б на мить зупинитись перед картиною та вгледітись в неї, аби витягти її сенс, її духа, який уже сам нашепоче вам усю суть. Аби вивільнити ці сутності та дати їм поспілкуватись з глядачами на тонкому рівні авторка відзначила відкриття виставки перфомансом, який складався з рухової імпровізації під мантри та невербального спілкування із приголомшеними відвідувачами.

До 30 квітня РЦСМ «Арт-Шик» буде прикрашений уламками духовного світу Агіци Бо-Гі, втіленим у квадратах, прямокутниках та кругах її картин. Спробуйте перейнятись і ви!


Переглядів: 3842
Поширень: 0