Ще попереду у музикантів Західна Україна, кілька міст Східної вже ознайомилися із ідеєю вінницьких музикантів. Як пояснює лідер гурту „Очеретяний кіт” Роман Криль, ця ідея народилася сама, їй тільки дали назву.

- Чи то криза сприяла народженню цієї ідеї, чи ще щось, - пояснює Роман Криль. – після багатьох концертів у різних містах України ми з колегами-музикантами просто збиралися на кухнях і розповідали якісь історій, співали пісні, підігравали один одному, в кайф так би мовити  і раптом зрозуміли, що нам надзвичайно подобається цей матеріал! У Львові я запропонував Паші Нечитайло (гурт „Пропала Грамота”) „злабати” кілька його пісень під акомпанемент „Очеретяного”. І вийшло дуже цікаво. І ми собі подумали, а чого б не зібрати так кілька гуртів? Адже зараз такі часи, кризові, коли важко гастролювати кількома гуртами одразу. Нехай хоч солісти гуртів покатаються із нами.

Отож, запрошені із різних міст України солісти виконують свій репертуар із музикантами гурту „Очеретяний кіт”. Співають тільки найкращі пісні, адже слухачам, пояснює Роман, надзвичайно необхідно передати яскраву енергетику.

А наступного року, розмірковує Роман, можливий і великий фестиваль. Щоправда, вже у одному з сіл Вінницької області. На прикметі одне таке вже є. Якщо все буде вдало, поціновувачі авторської інді-музики зберуться там на гостину до „Очеретяних”.


Переглядів: 3202
Поширень: 0