23.08.2014 р. на відкритті оновленої площі Тараса Шевченка Вас чекає Національна заслужена академічна хорова капела ДУМКА з міста Києва.

Капела має славетну історію, в різні часи її очолювали найвидатніші українські хорові диригенти Н.Городовенко, М.Вериківський, О.Сорока, П.Муравський, М.Кречко та інші. В 1944–1946 роках її художнім керівником був Петровський Олександр Юрійович. З 1984 року «Думку» очолює Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України, голова хорового товариства України ім. М.Леонтовича, професор Євген Савчук.

Вперше у Вінниці в жанрі вуличного театру оживе Кобзар українського генія Тараса Шевченка

В репертуарі капели майже всі світові шедеври для хору з оркестром — реквієми, меси та інші знані твори Баха, Вівальді, Моцарта, Бетховена, Брамса, Верді: «Missa Solerrmis» та IX Симфонія Бетховена, «Реквієм» Верді, «Пори року» Гайдна, «Реквієм» Шнітке і «Credo» Пендерецького та ряд концертів a cappella.

«Думка» — це високопрофесійний хор, найскладніші сучасні твори вона виконує з дивовижною легкістю. Краса голосів зачаровує слухачів, а високий рівень професіоналізму робить бажаним виконавцем за кордоном. «Думка» успішно гастролювала багатьма країнами світу, співаючи на великих сценах самих престижних концертних залів Польщі, Австрії, Німеччини, Франції, Іспанії, Бельгії, Голландії, Італії, Швейцарії, Великобританії, США та Канади.

 

Вперше у місті Вінниці в жанрі вуличного театру оживе Кобзар українського генія Тараса Шевченка у виставі Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» о 20.30год.  23 серпня на майдані Незалежності.

Вперше у Вінниці в жанрі вуличного театру оживе Кобзар українського генія Тараса Шевченка

Ви зможете побачити зворушливі сцени омріяної в думках України, сцени Петербурзького періоду Тараса Шевченка, його заслання, а також сплюндровану Україну, яку гнобили і гноблять різні іноземні загарбники. Проте у фіналі народжуються сподівання на щасливий розвиток подій.

Все це відтворять актори театру «Воскресіння» за допомогою пластично-візуального дійства на ходулях та із використанням вогню.

Вперше у Вінниці в жанрі вуличного театру оживе Кобзар українського генія Тараса Шевченка

«Саме жанр вуличного театру дає можливість поєднати у виставі різні стихії, де використовуються вогонь, вода, величезні механічні об’єкти, а також актори на ходулях, і все це дозволяє широко продемонструвати фантасмагоричний погляд на життя самого Тараса Григоровича Шевченка», – вважає Ярослав Федоришин.



Переглядів: 4709
Поширень: 0