18 грудня о 19.00 на сцену Будинку офіцерів вийде жива легенда, велика співачка, народна артистка України, Герой України та Лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Ніна Митрофанівна Матвієнко. Голосом Ніни Матвієнко співає й плаче Україна, її співочій майстерності аплодували в Мексиці, США, Канаді, Чехії, Польщі, Угорщині, Фінляндії, Кореї, Франції... Яскравий талант Ніни Матвієнко творить дива: повертає українців до витоків національного мелосу, розкриває його неповторну красу, живить душу.

Неймовірно лагідно, трепетно, хвилююче заговорить мелодіями народної пісні її душа. Заплаче і засміється так, як уміє сама Україна, бо Ніна Матвієнко - це символ її народу, співучого, усміхненого навіть тоді, коли нестерпно боляче, сильного у своїй вірі та непереможного в боротьбі за власну гідність. Зараз українська Берегиня благає зберегти її народ на рідній землі: «Я не співаю, я голошу. Це крик мій. Як мати я голошу. Там сім\'ї полягають, роди. Немає півдня і півночі. Є нація, є українці. Я хочу щоб ми прокинулись, хочу щоб ми разом встали за державу. Через жертву піднятися треба!», - такі слова співачка говорить зараз на кожному своєму виступі, перетворюючи його на лекцію про музику, історію, сьогодення. Такий формат тісного спілкування з глядачами робить її концерти по-особливому камерними.

18 грудня у Вінниці співатиме Ніна Матвієнко

Ніна Матвієнко підготувала для вінничан програму, яка складатиметься з народних пісень та з авторських композицій сучасних авторів. Родзинкою концерту стане акапельне виконання її найвідоміших пісень. Усі композиції відсилатимуть слухача в історію української нації, підніматимуть бойовий дух та національну свідомість. А завершить концерт однойменна пісня «Квітка душа», яку написав Костянтин Меладзе. Вона звучатиме мов молитва за мир та єдність у нашій країні. Гармонійно втілюючи кожен образ своєї композиції в словах, тембрі, ритмі артистка створює особливу ауру навколо, обволікаючи нею кожного присутнього в залі.

18 грудня у Вінниці співатиме Ніна Матвієнко

Ніна Митрофанівна ніколи не залишалась осторонь життя країни. Коли сталася трагедія з Небесної сотнею, вона назвала її особистою втратою і скорботою. Проте зараз співачка не вважає за доцільне виступати в зоні АТО («це все одно що реквієм хлопцям виконувати»), але багато співає заради благодійності і не втомлюється висловлювати власні думки з приводу змін в державі. «Немає жодних змін. Ця сотня переросла в тисячу, в тисячі загублених душ. Те, що зараз відбувається, - це геноцид нації! А те, що було на Майдані, - це було тільки початком цього геноциду. І не зможу ніколи я цього пробачити. І не вірю, що нинішня влада дозволить цю трагедію», - сказала у недавньому інтерв’ю співачка.

18 грудня у Вінниці співатиме Ніна Матвієнко

Щоб почути чарівний спів та філософські роздуми артистки потрібно викласти за квиток від 100 до 300 грн.



Переглядів: 7467
Поширень: 0