Пізнати вінницький художній світ у всьому його розмаїтті можна відвідавши традиційну виставку «Арт-галера», якою зазвичай розпочинає рік Експоцентр Вінницької ТПП. Отже, вчора на відкритті, на території великого виставкового залу, зібралась значна кількість відомих вінницьких художників, талановитих початківців, мистецтвознавців та просто поціновувачів живопису.

Розмаїття стилів та технік, як завжди на подібних виставках, змушує повільно просуватись периметром залу, вивчаючи цікаві стилістичні прийоми, кольорові рішення чи вдалу ідею того чи іншого полотна. Збірна-солянка дає змогу зрозуміти чим живуть митці зараз.

Експоцентр вінницької ТПП розпочав рік із виставки "Арт-галера"

Початок виставки (перший зал експозиції) – це свіжий ковток повітря від щирих та яскравих дитячих робіт. Юні вінничани з художніх студій і шкіл мистецтв радіють змозі виставлятись разом з метрами, а відомі художники та викладачі пишаються досягненнями молодих та вчаться у них мистецькій розкутості. Цьогоріч тут презентовані роботи від вихованців арт-майстерні «Скриня», центру «Барви України», художньої студії «Арт-фантазія», студії «Лавка чудес», благодійної приватної творчої майстерні «СтРиЖи», Вінницької дитячої школи мистецтв, ЦРД «ДивоСвіт», студії «Чудесна мить» та інших.

Експоцентр вінницької ТПП розпочав рік із виставки "Арт-галера"

Сімнадцять років поспіль проводиться у Експоцентрі виставка «Арт-галера». Щороку презентуються сотні робіт від майстрів з різною підготовкою, різним підходом до творчості. Картини олією, фарбами, графіка, вишивка, витинанка, розпис – кожен з відвідувачів знайде собі роботу до смаку. За кілька днів виставковий комітет обере з представлених робіт найкращі, які увійдуть до видання каталогу виставки та залишаться в історії як мистецький зріз цього року.

Експоцентр вінницької ТПП розпочав рік із виставки "Арт-галера"

«За той час, що проводиться виставка, чимало виросло нових та цікавих майстрів, багато хто отримав визнання, відбулось кількісне та якісне поповнення нашої щорічної виставки» - сказав на відкритті виставки заступник начальника ТПП Борис Палатнік. Заодно він привітав з днем народження голову вінницької організації Спілки художників України Олександра Назаренко, якій, в свою чергу, пообіцяв від імені спілчан регулярно тішити вінницьких поціновувачів живопису найкращими роботами.

Сотні свіжих робіт від митців з гучними іменами та від тих, хто не так давно займається творчістю можна буде переглянути щоденно з 10.00 до 18.00 впродовж днів роботи виставки. Виставка працюватиме до 25 січня. Вхід — вільний.



Переглядів: 7183
Поширень: 0