Зупинитись!
Де ж те розуміння?!
Твоя постать – без забуття,
бо Твоє окричинне коріння
Назавжди урослося в Життя.

Марія Кушмет

3 лютого 2015 року о 15:00 у Вінницькому будинку вчителя відбудеться вечір пам’яті Володимира Висоцького.

«Володимир Висоцький...

Це ім’я знає кожний. Це не припущення, це факт. Хоча, згодна, знання досить різне. Одні – почувши його голос – зупиняються, замислюються, можливо, щось пригадують. Інші ж або взагалі не звертають увагу, або просто вимикають радіо, з якого про щось незрозуміле кричить завжди чомусь такий неспокійний Висоцький. Знають усі – розуміють одиниці.

Дорослі принесли з собою у нове тисячоліття свої спогади про життя та активну діяльність цієї людини і, виділивши у своєму серці місце, перетворили спогади на добру Пам’ять та Шану. Молодь наслухалася пісень Володимира Семеновича у дитинстві, – коли батьки при кожній нагоді поринали у світ його творчості, – але не встигла нічого зрозуміти – змінилася мода...».

Вінничан запрошують на вечір пам’яті Володимира Висоцького

Так пише у своїй книзі «Чуть помедленнее, кони…» студентка 3 курсу філологічного факультету Донецького національного університету Марія Кушмет.

З того часу промайнуло 8 років. Наразі Марія – кандидат філологічних наук, член Національної спілки журналістів України, але Володимир Висоцький для неї залишається людиною, яка посідає особливе місце в її душі. Марія Кушмет не зраджує власним традиціям – щороку в день пам’яті дівчина говорить про свого Поета. Говорить небуденно.

Цьогорічний вечір уперше відбуватиметься у м. Вінниця.

У заході візьмуть участь студенти та викладачі Донецького національного університету.

Запрошуємо всіх небайдужих відзначити День народження Володимира Семеновича, поринути в його творчий світ, доторкнутися до буденності і величі великої Людини.



Переглядів: 4175
Поширень: 0