На цьому заході організатори презентують вишитий 8 метровий Подільський рушник, виставку «Традиційна подільська вишивка», на якій будуть представлені понад 3 тис. вишитих старовинних і сучасних виробів із 1466 сіл Вінницької області, вишитих 150 видами техніки, проведено святковий концерт з представлення художніх номерів виключно на тему «Українська вишивка», творчі майстерні вишивальниць області, майстер-класи дитячих студій вишивки за участю майстринь ручної вишивки, які вишивали Подільський рушник та багато іншого.

У фестивалі буде задіяно більше 7000 учасників.

Вишивана сорочка - обов’язковий одяг для учасників та глядачів фестивалю. Оргкомітет з проведення фестивалю через ЗМІ закликає подолян одягти вишиванки на свято, що стануть вхідним квитком на святковий концерт. Ще один подарунок до свята - безкоштовний проїзд в міському транспорті для всіх, хто одягнутий у вишиванки.

Управління культури та туризму облдержадміністрації подали заявку для внесення даної акції в Книгу рекордів України.

Початок культурно-мистецької акції «Вишивана доля Вінниччини» о 13.00 на площі біля к/з «Райдуга ЦПКіВ ім. Горького.

Для довідки
Подільський рушник довжиною 8 м. та шириною 80 см., розроблений заслуженим майстром України Галиною Данилюк. Рушник оздоблений сакральними знакам та символами рідного краю, починаючи з трипільської культури (близько 50 знаків та символів), зображенням дерева життя з розташуванням 27 квіток, що відповідає кількості районів Вінницької області. Рушник вишитий трьома техніками традиційної подільської вишивки (качалкова гладь, низь і мережка, всього – близько 1 млн. стібків). Над вишивання рушника працювали 45 провідних майстрів ручної вишивки з усіх районів і міст Вінницької області з лютого по серпень 2009 року.


Переглядів: 3686
Поширень: 0