На минулому тижні у Вінниці завершився Форум молодої музики «Барви музики ХХ сторіччя. Авангард. Класика. Джаз». Цього року він відбувся під гаслом «Слухай українське» в рамках благодійної акції «Митці країни за вільну Україну». Форум об’єднав усі заклади культури міста і в результаті проведення десяти концертів було зібрано більше 23 тисяч гривень, які будуть направлені на підтримку бійців у зоні АТО.

Вже у п’ятнадцятий раз у Вінниці відбувся Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя. Авангард. Класика». Організаторами цьогорічного проекту стали департамент культури міської ради, Вінницька обласна філармонія, Центр концертних та фестивальних програм та школи естетичного виховання міста Вінниці спільно із БФ Сприяння розвитку талантів Поділля та БФ «Подільська громада». Форум відбувся під патронатом в.о міського голови Сергія Моргунова.

З 19 лютого до 11 березня у Вінницькій обласній філармонії та дитячих школах мистецтв міста пройшло 10 концертів. Останнім з них став проект «Скрипкове дерево роду». Його презентували Заслужений артист України Кирило Стеценко та дипломант міжнародних конкурсів Наталія Строчан. Впродовж вечора лунали музичні твори композиторів Максима Березовського, Миколи Лисенка, Дениса Січинського, Віктора Косенка, Мирослава Скорика, а також прем’єрні сюрпризи від Кирила Стеценка.

Глядачі, які завітали на концерт, із задоволенням ділилися своїми враженнями. «Дуже добре, що у цьому році кошти, виручені з концертів Форуму, будуть направлені на підтримку бійців АТО. Я вважаю, що нині всі люди повинні об’єднувати свої зусилля щоб допомагати хлопцям захищати нашу країну, – каже студентка Оксана. – Я побувала на кількох концертах Форуму і дуже задоволена, адже отримала багато позитивних емоцій, також приємно вражена тим, що чимало творів мали патріотичний характер».

У цьому році Форум молодої музики об’єднав усі заклади культури міста. Загалом під час усіх концертів було зібрано 23445 гривень. Ці кошти будуть направлені на підтримку військових, які сьогодні боронять східні кордони держави.



Переглядів: 3404
Поширень: 0