28 березня у Вінницькому Універмазі відбудеться показ весняно-літньої колекції Олександра Очеретного. Вперше за свою творчість дизайнер звертається до тематики українського народного костюму, прочитуючи його символи на сучасний манер. Традиційні елементи національного жіночого вбрання українок будуть адаптовані для сучасної жінки, яка одягає сукні, блузи, юбки та брюки в стилі кежуал, спортивному стилі, романтичному, елегантному та розкішному. «Це буде своєрідна лекція-показ на тему того, як інтегрувати українську тематику у сучасні тенденції, уникаючи заяложених символів та шароварщини», – зазначає дизайнер.

Кілька речей з цієї колекції було раніше продемонстровано у Нью-Йорку в рамках показу «Most beloved» («Найулюбленіша»), який зібрав 12 кращих українських дизайнерів. Очеретний презентував подільський регіон.

Багата культура Східного Поділля стала джерелом натхнення для дизайнера. Флористичні та графічні орнаменти вишивки стали основою створених образів. У своїй колекції Олександр використав натуральні матеріали (твіди, батисти, жаккарди, натуральне хутро) та багате оздоблення тканин, що підкреслює етнічний, романтичний та жіночний настрій колекції.

Більшість речей колекції виконано у пастельних, ніжних кольорах: білосніжний, всі відтінки бежевого та сірого, блакитний, окреслюючий чорний. Акцент у колекції зроблено на вибагливо скроєні та цікаво оздоблені блузи-сорочки: в їх деталях вгадуються лінії традиційного намиста, рукава щедро прикрашені вишивкою квіткової тематики. Сукні вільні, багато орнаментовані мереживом та вишивкою хрестом, яка виконана у пастельних тонах. Спідниці цікавого крою імітують традиційні плахти. Штани вільні, виконані з натуральних тканин. Комплекти доповнюють весняні плащі та жилети оздоблені хутром. Аксесуари представлені стильними плетеними поясами і намистами, а також квітами у волоссі.



Переглядів: 4006
Поширень: 0