В рекордні строки - всього за 5 днів! - 200 дітей віком від 11 до 15 років навчилися грати на таких непростих музичних інструментах, як віолончель, скрипка, гітара, орфф, флейта, хендчаймз та золоті дзвіночки. А, об’єднавшись у хор, розучили світові шедеври на чотирьох мовах світу, заспівавши українською, російською, англійською та іспанською мовами.

27 березня всі вони виступили у Гала-концерті «Діти за мир і добробут» в супроводі Вінницького камерного оркестру «Арката» під диригуванням Констанції Фортунато.

- Ідею долучити діток до світу музики, показавши, що за бажання за 5 днів кожен із нас може встановити не один рекорд, нам подала благодійна організація «Music camp international», - розповідає Віктор Бронюк. - Наша благодійна організація «Подільська громада», у якій я вже п’ять років є головою правління, із задоволенням підтримала проект. До проведення долучили міську владу, наших вірних бізнес-партнерів - і захід вдався на славу. Було дуже приємно, що глядачі під час фінального концерту зізнавалися: дитяче виконання проймало до мурашок!

Віктор Бронюк відкрив фестиваль «Діти за мир і добробут»

Епіцентром Міжнародного музичного табору стала вінницька школа № 4. Саме там вчителі музики на чолі з засновницею «Music camp international», відомим музичним діячем США Констанцією Фортунато відкривали для дітей чарівний світ музики.

- Багато з учасників табору вперше тримали в руках музичні інструменти і співали, - ділиться Констанція Фортунато. - Але їм все вдалося, бо у таборі ми, перш за все, вчили дітей ставити великі цілі і досягати їх. Це важко зробити, коли працюєш один, але коли є команда і кожен підтримує один одного - можливо усе!

фестиваль «Діти за мир і добробут»

фестиваль «Діти за мир і добробут»

Святковий концерт розпочався уривком з симфонії № 9 Бетховена «Ода радості», після чого у супроводі Вінницького академічного камерного оркестру «Арката» діти презентували пісню «Україна» Тараса Петриненка. Особливої уваги учасники приділили темі миру, заспівавши «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» та пісні про добро і мир англійською та іспанською мовами. Фінішував фестиваль виходом «на біс» і вірою, що попереду ще багато інших цікавих заходів.

- Я хочу подякувати всім діткам, вчителям, батькам, партнерам, які приєдналися до цієї гарної акції, - відзначив Віктор Бронюк. - Думаю, що це не остання наша спільна справа. І надалі обов’язково будемо об’єднуватися і робити прекрасні соціальні та культурні проекти.



Переглядів: 4934
Поширень: 0