У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського 20 квітня відбувся звітний творчий вечір художніх колективів Вінницького міського центру художньо-хореографічної творчості «Барвінок».

Свій талант, хореографічну та вокальну майстерність вихованці Центру протягом всього вечора дарували шанувальникам танцювального мистецтва та фольклору, демонструючи кращі концертні номери з усього різноманіття свого репертуару.

Завітав на святковий захід і голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, який вручив директору та художньому керівнику центру «Барвінок» Петру Бойку орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

звітний творчий вечір «Барвінку»

звітний творчий вечір «Барвінку»

Для довідки.

Вінницький міський Центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» був створений у 1996 році. За роки існування Центр став осередком народної культури та центром виховання підростаючого покоління засобами українського національного мистецтва. У більш ніж 70 гуртках та класах Центру навчається більше 1500 дітей віком від 5 до 17 років. У зведених репетиціях концертного складу ансамблю беруть участь одночасно більше 150 дітей різного віку.

На базі Центру «Барвінок» працюють Народні художні колективи: ансамбль танцю «Барвінок», фольклорна група ансамблю «Барвінок» та студія художньої вишивки «Барвінкові візерунки». Учасниками всіх творчих колективів Центру - і ансамблю танцю, і фольклорної групи, і гуртків сольного співу та студії художньої вишивки - є одні й ті ж діти.

Народний ансамбль танцю «Барвінок» створено у 1984 році. За 30 років свого існування «Барвінок» став переможцем багатьох Всесоюзних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів. Засновником та незмінним керівником ансамблю є Народний артист України, Заслужений діяч мистецтв України, Відмінник народної освіти України Петро Бойко.



Переглядів: 3909
Поширень: 0