5-10 травня у Вінниці проходитиме X Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». У ньому братимуть участь кращі дитячі танцювальні колективи з Вінниці та Вінницької області, різних міст України, а також – з Грузії, Польщі, Молдови. Загалом більше тисячі дітей. Вхід на всі концерти у рамках фестивалю – безкоштовний.

Цього року Міжнародний дитячий фестиваль «Барвінкове кружало» проходитиме у Вінниці вже в десятий раз поспіль. За цей час у ньому взяло участь більше 12 тисяч дітей з більш ніж 20 країн світу та різних регіонів України.

«Фестиваль «Барвінкове кружало» проходитиме з 5 по 10 травня. Ця унікальна подія, яка залучає до народної хореографії велику кількість дітей. У цьому році до нас приїздять колективи з інших країн, а враховуючи ситуацію в Україні, це є вагомим досягненням», – каже директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк.

«Такі заходи як фестиваль «Барвінкове кружало» надзвичайно потрібні у наш складний час. Адже він сприяє розширенню і зміцненню творчих та дружніх зв’язків, дає можливість обмінюватися досвідом та встановлювати творчі контакти. Цьогоріч у фестивалі візьмуть участь більше тисячі учасників. Крім колективів з Вінниці та Вінницької області, виступатимуть діти з Дніпропетровська, Рівного, Запоріжжя, Хмельницького, Бердичева. Також будуть учасники з Грузії (м. Батумі), Польщі (м. Стшегом) та Молдови (м. Ніспорені)», – зазначив організатор фестивалю народний артист України Петро Бойко.

У цьому році церемонія відкриття фестивалю розпочнеться 6 травня об 11 годині у приміщенні театру імені Садовського. 7 травня о 10 годині у театрі відбудеться концерт народного ансамблю танцю «Барвінок». Наступного дня, 8 травня, об 11 годині у Будинку офіцерів розпочнеться концерт «Дружби» всіх учасників фестивалю. А церемонія закриття фестивалю відбудеться 9 травня о 17 годині у театрі імені Садовського. Вхід на заходи фестивалю безкоштовний.



Переглядів: 3713
Поширень: 0