На свято першого дзвоника завітали міський голова Володимир Гройсман, заступник міського голови Микола Гунько та начальник управління освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк. Святкового настрою присутнім на святі додала звістка про те, що директор Центру художньо-хореографічної освіти «Барвінок», Заслужений діяч мистецтв України, Відмінник освіти України Петро Бойко отримав почесне звання Народного артиста України. БарвінокСам же засновник та художній керівник колективу зізнається, що ця нагорода належить не лише йому, а і усьому педагогічному колективу та їхнім вихованцям: «Я вдячний усім, хто вкладає свою душу та серце у розвиток нашого колективу».

Міський голова Володимир Гройсман привітав педагогів та учнів Центру художньо-хореографічної освіти із початком навчання, та зазначив, що «Барвінок» сьогодні формує в кожній дитині бездоганну особистість, яка має розвиток у співах, у танцях, у народній творчості. «Усі нагороди, які сьогодні має «Барвінок» - це результат серйозної і кропіткої роботи Центру, - каже мер. - Я запевняю, що міська влада усіляко підтримуватиме «Барвінок» і надалі. Це робитиметься не лише задля слави Центру в Україні, а й для того, щоб у нашому чудовому місті діти змогли розвивати свої таланти».

Довідка:

Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» - це авторський позашкільний навчально-виховний заклад художньо-естетичного спрямування, створений в 1996 р. на основі Зразкового ансамблю танцю «Барвінок». За роки свого існуван-ня ансамбль став переможцем багатьох Всесоюзних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів. «Барвінок» - лауреат обласної премії ім.Трублаїні. В 1987 році ансамблю присвоєно звання «Зразковий художній колек¬ти⻬, в 1989-му - звання Лауреата Республіканської премії ім. М.Остров¬ського, а в 2002 році - почесне звання «Народний художній колек¬тив». У 2001 році Народний ансамбль танцю «Барвінок» став переможцем Міжнародного конкурсу дитячих шоу-програм «Слов\'янського базару у Вітебську-2001» та володарем спеціального призу «За високу майстерність виконання», що є найвищою нагородою цього престижного конкурсу дитячих творчих колективів. «Барвінок» - єдиний дитячий танцювальний колектив України, який має таку високу нагороду.

Висока виконавська майстерність, яскравий акторський талант юних артистів, художня довершеність кожного танцю, барвиста палітра костюмів та багатство музичного супроводу - ось складові частини успіху ансамблю. Юним танцюристам гаряче аплодували в багатьох куточках України та країн співдружності від Львова до Владивостока. Ансамбль неодноразово побував на гастролях у Росії, Білорусі, Молдові, Польщі, Чехії, Англії, Франції, Туреччині, Італії, Німеччині, Греції, Китаї, Іспанії, Сербії і Чорногорії. Тільки в Японії "Барвінок" побував з концертами шість разів.


Переглядів: 3698
Поширень: 0