На три вечори площа Європейська перетвориться на затишний «Кінодворик», вечірній кінозал, де йтиме виключно українське кіно.

Переглядати цікаві фільми просто неба стає вже доброю традицією для вінничан.

Проект «Кінодворик» триватиме 12-14 червня під гаслами «Дивись українське!» та «Живи спілкуючись!».

«Кінодворик» - це безкоштовний кінотеатр під відкритим небом, де кожен зацікавлений перехожий матиме змогу насолодитись стрічками українського кінематографу.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

 Початок кіносеансів щойно звечоріє, о 21.15.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українськеПроект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

Вже завтра, 12 червня, ввечері на площі Європейській на великому екрані покажуть соціальну драму «Істальгія» (2012) режисерки Дарини Онищенко. Це три історії кохання, дія яких одночасно відбувається у трьох європейських містах: Мюнхені, Белграді та Києві. У центрі сюжету – конфлікт між старим і молодим поколіннями, перше з яких обрало еміграцію, а друге стоїть перед складним вибором – поїхати чи залишитись.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

Фільм став першим і дуже успішним досвідом міжнародної копродукції для Державного Агентства України з питань кіно. Після своєї прем’єри на фестивалі «Молодість» «Істальгія» взяла участь більше ніж 10-ти міжнародних кінофестивалях та отримала безліч відзнак. Віртуозно заплетений сюжет втілюється на екрані бездоганною грою акторів, серед яких оскароносний серб Карл Маркович, видатні українські актори Олексій Горбунов та Ніна Ніжерадзе, молодий і талановитий Іван Добронравов. У якості саундтреку до фільму продюсери використали пісню «Nevertheless» гурту «Бумбокс». Ця стрічка не залишить байдужим кожного, кого хвилюють питання самоідентичності і культура власної країни. І, зрештою, просто кіноманів, які хочуть побачити на великому екрані сучасне якісне українське кіно.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

13 червня о 21.15 дивіться український сімейний комедійно-музичний фільм 2014 року «Трубач» (режисер Анатолій Матешко). Фільм розповідає про юного трубача дитячого естрадно-духового оркестру Миколу Шевченка. Він не тільки талановито грає, але і пише власну музику, привертаючи увагу всесвітньо відомого музиканта, який гастролює в місті.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

Це абсолютно київська історія про суперництво двох дитячих оркестрів. Все як у дорослих — любов, інтриги, заздрість і звичайно добро, яке перемагає зло. У стрічці задіяні триста обдарованих дітей, а з відомих акторів Володимир Горянський, Нонна Грішаєва та Олексій Горбунов. У фільмі всі танцюють та співають, ця стрічка просякнута оптимізмом та життєстверджуючою силою.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

У недільний вечір вінничанам покажуть українсько-французьку романтично-ліричну комедію «F63.9 Хвороба кохання» (режисери Олена Дем’яненко та Дмитро Томашпольський). Це фільм про кохання доктора-венеролога і космонавта, а також про секретний космічний експеримент. Назва кінострічки походить від рішення Всесвітньої організація охорони здоров\'я (ВООЗ), яка включила кохання до переліку психічних відхилень під кодом F63.9.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

Події відбуваються в Україні, можна припустити, що у найближчому майбутньому. Українські вчені вирішили шокувати весь світ, відправивши двох космонавтів на орбіту і провести дослідження впливу відсутності гравітації на секс. У фільмі присутні комічні візуальні спецефекти, та гумор, який зазвичай зустрічається у медичних серіалах. Під час допрем’єрного показу фільму у Франції зал аплодував кілька хвилин, а кінокритик Іван Грабович назвав «Хворобу кохання» однією з найдивніших стрічок українського кіно за всю його історію.

Проект «Кінодворик» запрошує дивитись українське

Тож приходьте на безкоштовні кіносеанси у серці Вінниці ввечері у п’ятницю, суботу та неділю дивитись якісне українське кіно та обговорювати його у приємній компанії на свіжому повітрі.



Переглядів: 5259
Поширень: 0