До 19 липня у Вінницькому обласному художньому музеї працюватиме виставка творчих робіт аспірантів та професорів інституту образотворчого мистецтва університету Яна Кохановського з міста Кельце.

Впродовж року ця виставка подорожує Україною. Після Львова та Ужгорода вінничани мають унікальну нагоду побачити експозицію, що складається з живописних та графічних творів молодих польських художників, багато з яких сьогодні здобули міжнародне визнання. Дуже символічно, що Інститут образотворчого мистецтва знаходиться у місті побратимі Вінниці - Кельце.

Загалом експозиція складається з робіт 23 авторів. Виставка поєднує картини виконані у різних техніках: акриловий та олійний живопис, графіка, малюнки тушшю, цифрова фотографія. На виставці відвідувачі можуть бачити роботи художника-живописця Даріуша Млонцкі, який співпрацює з багатьма престижними картинними галереями у Гданську, Варшаві, Кракові та Любліні, а також картини художниці Кароліни Козел, яка працює на найбільшій у Польщі фабриці фарфору.

У краєзнавчому музеї працює виставка сучасного мистецтва молодих польських художників

«Роботи, які представлені глядачам, суттєво відрізняються. Вони неначе показують дискусію між традицією та сучасністю, між матеріальним та ідейними світами, проте вони і доповнюють одна одну, саме тому виставка й зветься «Синергія», - говорить польська художниця Люцина Гоздек.



Переглядів: 3843
Поширень: 0