Фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» проводиться за сприяння Вінницької міської ради з 13 по 24 липня і розміщена для вільного перегляду в Прозорому офісі (м. Вінниця, вул. Соборна,59). Відкриття фотовиставки відбудеться о 17:00 в холі міської ради. З 25 липня 2015 року виставку можна буде переглянути на Регіональному Форумі громадянського суспільства (сквер біля Башти).

«Боротьба, яка почалась на Майдані рік тому, була пов’язана з новим баченням розвитку країни, новим рівнем економічного та соціального розвитку, новим рівнем безпеки в країні. Я впевнений, що ці цілі та прагнення здійсняться набагато швидше, якщо жінки матимуть більше економічних та політичних можливостей, якщо буде забезпечено рівний доступ до прийняття рішень в країни для чоловіків та жінок», - Ніл Вокер, Координатор системи ООН в Україні.

Акція має за мету підвищити обізнаність про проблему ґендерного насильства, як порушення прав людини, тазакликає до боротьби з ґендерною нерівністю та безкарністю, що продовжує поширення насильства щодо жінок.  

Згідно з опитуванням про поширення ґендерного насильства, здійсненого Фондом Народонаселення ООН,19,4% жінок в Україні віком 15-49 років пережили фізичне насильство, 7,9% постраждали від сексуального насильства, 68% тих, хто стали жертвами, не зверталися по допомогу. Ці дані підтверджують нагальну необхідність і важливість підвищення рівня обізнаності про проблему ґендерного насильства в Україні та реалізацію узгоджених заходів проти нього.

Роль жінок в різних сферах суспільного життя зростає в усьому світі, зокрема і в Україні. Так, за результатами останніх парламентських виборів, до Верховної Ради увійшли 48 депутатів-жінок, що складає 11% від загальної кількості народних депутатів. Наразі це найбільша кількість за час незалежності України.

Проте представництво жінок в центральних органах влади залишається досить низьким порівняно з світовим показником, який складає 25-30%. Обмеженим залишається доступ жінок до керівних посад і в інших сферах, а в повсякденному житті жінки найчастіше стають жертвами насильства.

 «Я сподіваюсь, що та революція, яка відбулась, призведе до змін в цій сфері. Це надасть кращі можливості жінкам у сфері працевлаштування та в сфері спеціального законодавства. І я дійсно сподіваюсь, що з боку ЗМІ буде зберігатись підвищений інтерес щодо питання повноважень жінок, влади і, зокрема, гендерного насилля», - Нузхат Есан, Представник Фонду Народонаселення ООН в Україні.

Фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» підготовлена Фондом Народонаселення ООН в Україні та Українським жіночим фондом у співпраці з Міністерством соціальної політики. Виставка вперше демонструвалась у Києві протягом грудня 2014 року. Протягом червня – листопада 2015 року демонстрація виставки запланована у Харкові, Вінниці, Сєверодонецьку (Луганська обл.), Дніпропетровську, Житомирі та у м. Добропілля (Донецька обл.).



Переглядів: 3067
Поширень: 0