Від учора почали втілюватись в життя ескізи фіналістів проекту «VIN MURAL», організованого Вінницькою міською радою за партнерства ВОГО «Лабораторія актуальної творчості». П’ять художників, чиї роботи були визнанні кращими народним голосуванням та рішенням ради експертів, до 20 серпня розквітчуватимуть стіни по Соборній та на Козицького своїми авторськими роботами.

Першим розпочав переносити на стіну свій малюнок художник Олександр Марченко. Вчора, за допомогою крану та проектора, на будівлі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені К. А. Тімірязєва почали з’являтись обриси його роботи «Зернина Всесвіту». Впродовж кількох днів художник продовжить працювати на цій локації і всі вінничани зможуть слідкувати за тим, як народжується малюнок.

На стінах в центрі Вінниці почали з'являтись арт-об'єкти переможців мурал-арт проекту «VIN-ART-CITY»

Автор роботи – Олександр Марченко – молодий художник, який всього п’ять місяців тому перебрався до Вінниці з Криму. Він – випускник кримського художнього училища ім. М. С. Самокиша за спеціальністю дизайнер інтер’єру. Вирішив взяти участь у конкурсі, щоб прикрасити Вінницю, яка тепер стала рідною для нього. На твір «Зернина Всесвіту» Олександра надихнула книжка Антуана де Сент-Екзюпері «Цитадель». Там є такі слова: «…сьогодні ввечері, коли я йшов з пустелею моєї любові, я побачив маленьку дівчинку. Вона плакала. Я повернув її до себе і подивився їй у вічі. Її горе засліпило мене. Якщо, Господи, я знехтую ним, я знехтую однією з частинок світу, і творіння моє не буде завершеним. Я не відвертаюсь від великих цілей, але не хочу, щоб плакало маля. Тільки тоді зі світом все буде гаразд. Маленька дівчинка - теж зернина Всесвіту».

На стінах в центрі Вінниці почали з'являтись арт-об'єкти переможців мурал-арт проекту «VIN-ART-CITY»На стінах в центрі Вінниці почали з'являтись арт-об'єкти переможців мурал-арт проекту «VIN-ART-CITY»

На малюнку Олександра дівчинка читає книжку, а навколо неї виникають картини її майбутнього, її мрії, які вона здатна буде втілити в життя. На хмарах у небі є фігура хлопчика, який тримає на мотузочці яскраву пташку, світло від якої і утворює всі дива навколо. В малюнок майстерно вписані символи Вінниці, там можна буде розгледіти вінницьку Вежу, трамвай, будівлю Собору, тощо…

На стінах в центрі Вінниці почали з'являтись арт-об'єкти переможців мурал-арт проекту «VIN-ART-CITY»

Просто зараз художник працює і ескіз набуває кольору. А вже завтра до міста приїде ще один фіналіст конкурсу Артур Столярук з Луцька. Він малюватиме свій абстрактний малюнок «Око» на стіні будинку по вулиці Козицького, 65. Львів’янин Тарас Довгалюк втілить у життя свою картину «Добробут» і поселить лелек на стіні будинку по вулиці Соборній, 91. Ще одна кримчанка, а тепер харків’янка Марія Бобирєва з наступного понеділка малюватиме на стіні магазину «К-маркет» (вулиця Козицького) свою дивовижну роботу з назвою «Сни, в яких хочеться жити». Стіну будинку по Соборній, 15-а прикрашатиме своїм малюнком вінничанка Тетяна Чубар. Тож, до Дня міста у Вінниці з’явиться п’ять нових арт-обєктів.

На стінах в центрі Вінниці почали з'являтись арт-об'єкти переможців мурал-арт проекту «VIN-ART-CITY»На стінах в центрі Вінниці почали з'являтись арт-об'єкти переможців мурал-арт проекту «VIN-ART-CITY»

Вже після нанесення художниками зображень на стіни вінницьких будинків, з 30 серпня до 17:00 до 3 вересня на сайті Вінницької міської ради та у мережі Фейсбук триватиме он-лайн голосування за кращий реалізований проект мурал-арту у Вінниці.



Переглядів: 6616
Поширень: 0