Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк розказав, що думає з приводу ідеї перевертання українського прапора, яка останнім часом досить бурхливо обговорюється.

- Коли я вкотре читаю про те, що все, що нам сьогодні потрібно, аби зажити щасливо - це скоріше перевернути прапор, аби зверху був не блакитний, а жовтий колір, то одразу згадую байку Крилова «Квартет». У ній мавпа, осел, козел і ведмідь своє невміння грати пояснювали тим, що сидять у неправильному порядку. Але як не мінялися місцями, зазвучати їм так і не вдалося, бо справа була геть у іншому. Як на мене, така ж історія з прапором, - переконаний лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк. - В українській історії дійсно були часи використання жовто-блакитного прапора: під такими стягами ходив Володимир Великий і очільник Директорії УНР Симон Петлюра. Але особливої містики у тому, що зараз маємо синьо-жовтий прапор і від цього нібито всі наші біди, я не вбачаю. Бо вся «містика» насправді зводиться до того, що нам нарешті варто переходити від пустих балачок до конкретних справ. Лише так життя і країна можуть змінитися.

Віктор Бронюк

Усім, кому питання кольорів прапора все-таки не дає спокою, музикант радить провести експеримент у себе вдома: після перевертання прапора подивитися, що конкретно зміниться, всі спостереження науково обґрунтувати і тоді вже виносити на рівень держави.

- Людям варто пам’ятати, що революція заради революції - це не мета. У 2013 році був час, коли треба було кардинально щось змінювати, ламати систему влади, але сьогодні, два роки потому, вже настав час переходити до справ - нехай не глобальних, спершу - маленьких, але які в комплексі дадуть бажаний результат. Замість того, щоб шукати додаткові підводні камені, треба всі зусилля сконцентрувати на вирішенні проблем, які вже маємо. Особисто я не вірю, що вони розвіються, якщо ми поміняємо місцями кольори прапора чи почнемо переставляти слова державного гімну, - говорить Віктор Бронюк. - Ми вже мали колись безглузді дебати і суперечки у питанні мови, коли всі довго думали, чи треба вводити дві державні мови. Хоча й говорити не було за що: одна держава - одна мова. У побуті кожен може говорити тією мовою, якою зручно, але, якщо живеш в Україні, будь добрим, знай її державну мову і поважай існуючий прапор, гімн та герб.



Переглядів: 4343
Поширень: 0