Вінниця завершила святкування першого дня свого Дня народження концертом на площі біля «книжки». Для вінничан співали гурти «ТіК», «Бумбокс» та зірка з Європи Haddaway. Цього вечора зі сцени лунали відомі хіти та нові пісні, а також – зізнання у коханні і не тільки до рідного міста.

Першими на сцену вийшли вінничани Віктор Бронюк і гурт «ТіК» - їх виступ був найбільш теплим, зворушливим і щирим. Віктор Бронюк говорив, що пишається своїм містом, яке сьогодні є найкращим в Україні, і що вінничанам гуртом ще багато вдасться зробити. Глядачі відповідали йому такою ж любов’ю і визнанням та щедро дарували своєму зірковому земляку оплески та овації. Сьогодні Віктор Бронюк не просто співак, він активно займається громадською діяльністю та волонтерством, він справжній патріот і свої почуття до рідної країни він чи не на кожному концерті висловлює піснею «Люби ти Україну!». Так завершував гурт «ТіК» свій виступ і у Вінниці, а потім і національним гімном у своєму виконанні, який разом із музикантами виконувала заповнена вщент площа, як, власне, і багато інших пісень, які вінничани знають і люблять.

Віктор Бронюк і гурт «ТіК»

Під час виступу відучора ще й Почесного громадянина м. Вінниці Віктора Бронюка на сцену вийшов вінницький телеведучий Роман Гах. Зі сцени він освідчився своїй дівчині, з якою вони вже разом чотири роки, а річниця їхньої зустріч припадає саме на День міста. Тому це свято для них особливе, а після освідчення стане фактичною першою сторінкою їхнього сімейного життя.

Роман Гах зіі сцени він освідчився своїй дівчині

На День міста свої нові пісні дарував вінничанам і гурт «Бумбокс» та Андрій Хливнюк, який сказав, що Вінниця – одне з найчудовіших міст у країні, а вінничанам справді є чим пишатись. На завершення виступу хлопці виконали свою відому пісню «Поліна».

гурт «Бумбокс» та Андрій Хливнюк

Спеціальним гостем свята став легендарний Haddaway, зірка 90-их, який і сьогодні має неабияку популярність у Європі. Під час його виступу пішов дощ, але він не зміг знизити той градус запалу, який викликала у глядачів присутність на вінницькій сцені під відкритим небом зарубіжного суперстару. Публіка співала разом із виконавцем, а Haddaway щедро дарував своїм глядачам хіти, спілкування із аудиторією, щирі посмішки та надзвичайно гарний настрій.

легендарний Haddaway

Разом із вінничанами на фінальному концерті до Дня міста були гості та представники місцевої влади, яка виступила організатором урочистостей. Цього вечора вінничан вітали в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов та Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

«Щиро вітаю всіх сьогодні з спільним Днем народження, з Днем нашого рідного міста. Я пишаюся тим, що я вінничанин. І впевнений, що Вінниця – найкраще місто на землі!», – сказав Сергій Моргунов.

Володимир Гройсман та Сергій Моргунов на святкування Дня міста Вінниці

А Володимир Гройсман зізнався, що дуже любить Вінницю: «Як завжди я гордий тим, що можу разом з вами зустрічати цей прекрасний День народження міста, яке нас об’єднало, в якому ми живемо і яке ми любимо. Де б я не був, в Києві чи іншому місті, в моєму серці те місто, яке я люблю, в якому я народився і створив сім‘ю, де народились мої діти, де є такі прекрасні люди як ви – це моя Вінниця». І додав, що коли на сцені прозвучало освідчення у коханні, вони з Сергієм Моргуновим порадились і вирішили подарувати майбутнім молодятам весільну тижневу подорож. Більше того – тепер це стане традицією на День міста, а організатори святкувань подумають, як краще проводити відбір серед закоханих, котрі готуються стати сім’єю.

А завершився перший День свята акцією світла та добра – у небо злетіли більше двох тисяч білих кульок, що світилися зсередини завдяки світлодіодам, які розмістили у кульках. Дивовижне видовище, яке також має усі шанси стати ще однією міською традицією.



Переглядів: 6338
Поширень: 0