7 вересня у Вінниці на Європейській площі відкрилася Міжнародна виставка політичної карикатури. Організаторами виставки є Інститут світової політики (Київ) та громадська організація «Euforion» (Братислава).

“Ціль проекту не спровокувати, зачепити чи образити, навіть незважаючи на те, що політична карикатура здатна викликати сильні емоції. Ця виставка є демонстрацією базових свобод – свободи самовираження та свободи слова; прикладом критичного ставлення до політиків, які були обрані служити, а не правити. Вони несуть відповідальність за свої дії, а тому можуть ставати об'єктом критики з боку ЗМІ та громадського суспільства”, - пояснила аналітик ІСП Дарія Гайдай.

На Європейській площі відкрилася Міжнародна виставка політичної карикатури

За її словами, організатори сподіваються, що Міжнародна виставка політичної карикатури сприятиме популяризації інтелектуальної політичної карикатури в Україні.

На виставці представлено понад  40 робіт відомих карикатуристів із Чехії (Павел Рейзенауер), Словаччини (Мартін Шутовец), Угорщини (Чаба Варга), Польщі (Анджей Млечко), України (Олег Смаль), Грузії (Гіоргі Гамезардашвілі) та США (Деріл Кейгл).

На Європейській площі відкрилася Міжнародна виставка політичної карикатури

Протягом 2015 року Міжнародна виставка політичної карикатури загалом побуває у п’яти українських містах. Першими виставку побачили мешканці та гості Києва, а на відкриття завітав Президент Словаччини Андрей Кіска (iwp.org.ua). Вінниця стала четвертим містом – після Києва, Дніпропетровська і Одеси – жителі якого зможуть побачити карикатури про актуальні проблеми сучасного світу. Виставка триватиме до 28 вересня.

За минулі два роки Міжнародна виставка політичної карикатури об’їхала 5 країн (Словаччину, Чехію, Польщу, Угорщину та Грузію). Проект реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.

На Європейській площі відкрилася Міжнародна виставка політичної карикатури

За додатковою інформацією просимо звертатися до Дарії Гайдай +3063 138 75 89, електронна адреса: [email protected].

Інститут світової політики є провідним українським аналітичним центром у сфері зовнішньої політики. Місія ІСП полягає в розробці аналітичних досліджень та здійсненні проектної діяльності для просування європейських стандартів та практик в Україні, а також для зростання підтримки європейської та євроатлантичної перспектив України серед лідерів громадської думки та офіційних осіб ЄС і НАТО.



Переглядів: 3896
Поширень: 0