8 вересня вінничани мали змогу побачити майбутнє гумору в Україні. До нас приїхало молодіжне телевізійне Мамахохотала-шоу. Телеканал НЛО, на якому виходить цей проект три сезони, можливо не самий рейтинговий і звичайні диванні поціновувачі телевізійного гумору можуть зробити великі очі: “Хто це?”. Але концерт показав, що навіть за таких умов у молодих київських гумористів у Вінниці є свої фанати. 

Це і не дивно, бо історія цього шоу своїм корінням сягає вінницької ліги КВН Вінни(ця) Пух сезонів 2009 та 2010 років. Саме тоді нинішній лідер Мамахохотала-шоу Роман Грищук з друзями Євгеном Яновичем та Анею Гресь, навчаючись у київській політехніці, створили свою команду “Віктор Федорович” (пізніше -“Суперклас”) та заявились до чемпіонату КВН Вінниці.

Тож, коли вирішувалось з якого міста почати перші свої гастролі по Україні наживо у веселої компанії сумнівів не було: Вінниця! І вони не прогадали. Будемо відверті — зал гарнізонного будинку офіцерів бачив і більше глядачів. А от атмосфера була напрочуд теплою та усміхненою. Нова генерація українського гумору не над-то налягала на карикатурності ходульних героїв політичного бомонду, до якого роками привчав глядача “95 квартал”. Їх сатира не така лобова, а погляди на особистості вирізняються креативністю і толерантністю. До того ж політичні персоналії не домінували у репризах Мамахохотала-шоу. Вінницький глядач мав можливість знову зануритись в гумор, що навкруги нас. В гумор сьогодення.

Вдячний глядач ще довго не розходився після закінчення концерту, а нові зірки з задоволенням позували поряд з своїми прихильниками. Саме вони склали більш ніж мільйонну аудиторію переглядачів невеличкого фільму про нову українську поліцію, який зняли на цьогорічних літніх вакаціях.

До речі. Роману Грищуку та його команді шість років тому так і не вдалося стати чемпіоном КВН Вінниці. Зате вони стали чемпіонами сердець нового покоління юних вінничан.

На фото Аня Гресь позує з шкільною командою “Кофе з лимоном” (гімназія №1). Через кілька днів ця команда разом з кількома десятками вінницьких креативних школярів поїде на ХХ Всеукраїнський фестиваль КВН ЖарТ-Птиця -2015.

І є певна символіка в тому, що свого часу Роман Грищук разом з нині відомим репером Єрмаком дебютували на сцені цього ж фестивалю тільки за номером ХІІІ.



Переглядів: 4266
Поширень: 0