Нещодавно у Вінниці відбувся V Всеукраїнський дитячий джазовий конкурс. Гран-прі та запрошення на джаз-фестиваль до Литви отримав сімнадцятирічний вінничанин Ростислав Войтко, який виступив зі своїм інструментальним ансамблем.

У нашому місті вже п’ятий рік поспіль відбувся Всеукраїнський дитячий джазовий конкурс. Цьогоріч суддями стали гості з Литви Dainius Pulauskas Group. Також у журі були директор Вінницької дитячої музичної школи №1 Тетяна Бурдейна-Публіка та композитор і співак Геннадій Білявський.

На конкурс надійшли заявки з багатьох українських міст. У фінал вийшли 13 переможців. Це юні музиканти з Києва, Чернігова, Черкас, Мелітополя, Золотоноші. П’ятеро учасників з Вінниці. Традиційно діти змагалися у двох номінаціях: вокал та інструментальна музика та у двох вікових категоріях (до 15 років та 16-21 рік).

Вінничанин Ростислав Войтко став володарем гран-прі V-го Всеукраїнського дитячого джазового конкурсу

Отож, у номінації «Вокал» першої вікової категорії перемогли Олена Огородник (Вінниця) та Анастасія Андрійченко (Вінниця). У номінації «Вокал» другої категорії журі розділило дві премії між наступними учасниками: квартет «Саунд версія» (м. Мелітополь), Дарина Гаврик (м. Золотоноша), Ксенія Царенко (м. Вінниця) та гурт «United People» (м. Київ). В номінації «Інструментальна музика» в першій категорії перемогу здобула віртуозна Ганна Мальченко (м. Київ).

Вінничанин Ростислав Войтко став володарем гран-прі V-го Всеукраїнського дитячого джазового конкурсу

А гран-прі та запрошення на джаз-фестиваль до Литви отримав сімнадцятирічний вінничанин Ростислав Войтко, який виступив зі своїм інструментальним ансамблем. Виконували джазовий стандарт «Along Comes Betty», пісню «Lazy Bird» та українську народну «Сива зозуленько» у власній обробці. Хлопець навчається у Київському інституті музики імені Глієра. Грає на саксофоні та фортепіано. Джаз вважає своєю улюбленою музикою, тому разом з друзями створив власний ансамбль. Їх виступ вразив суддів конкурсу професійністю виконання.



Переглядів: 3796
Поширень: 0