7 жовтня о 18.30 у Вінницькій обласній філармонії відбудеться концерт з циклу «У фокусі – голос». На сцену вийде солістка філармонії, кавалер ордена княгині Ольги, народна артистка України Ірина Швець (сопрано). Вона виконає монооперу Мікаела Тарівердієва «Очікування» із спектаклю-трилогії «Голос жінки».

Прем’єра цього твору у виконанні нашої видатної співачки відбулась ще 2011 року. У цьому сезоні філармонія повторює цей вечір на численні прохання слухачів. За роялем – солістка Вінницької обласної філармонії Єлизавета Білокопитова. Також на сцені – академічний камерний оркестр «Арката» (художній керівник і диригент - заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков).

Монооперу на музику М. Тарівердієва презентує у філармонії Ірина Швець

«Очікування» (за поемою Роберта Рождественського) – монолог процвітаючої Жінки, що вперше за багато років потрапила на побачення і, ніби на ділову зустріч, прийшла завчасно. Чим ближче стрілки годинника до призначеного часу тим сильніше її розчарування – і в чоловіках, і в собі, і в цінностях свого життя. Музика Тарівердієва, автора, відомого усім за «Сімнадцять миттєвостей весни» та «Іронія долі», легка та витончена і надзвичайно щира. Слухач стежитиме за монологом героїні та її мінливими настроями. Скільки всього діється у неї в душі за хвилини очікування – від пристрасті до зневіри і майже відчаю – все це змалює музика та чарівний голос Ірини Швець.



Переглядів: 5104
Поширень: 0