Спільно із начальником відділу сім’ї, молоді та туризму міської ради Русланом Анфіловим Ярослав Федоришин провели брифінг для представників місцевих мас-медіа.

Пан Ярослав розповів, що в карнавалі, який відбудеться у місті під час святкувань, братиме участь не тільки його театр, але й відомі вуличні театри Кракова, Київа, Євпаторії, та інших міст. Краківський театр привезе гумористичні постановки наземних клоунів і клоунів на ходулях та будуть створювати 2-3 годинні дійства для дорослих та дітей. Це професійні актори, які залучають глядачів до участі у виставах. Київський театр представить театралізовану виставу «Карнавал» - постановку національних танців більшості країн Європи. Євпаторійський театр зробить театралізоване шоу велетнів. Все дійство буде проходити на центральній вулиці міста Соборній, для чого вона вдень 17 травня на декілька годин буде зроблена пішохідною зоною. Після цього святкування перейде до ЦПКіВ ім. Горького, де і завершиться вогняною виставою-інсталляцією «Глорія» за участю усіх театральних колективів.

«Вуличні театри надзвичайно популярні в Європі, для українців це дещо нове та цікаве. Ваше місто має всі привілеї, щоб бути активним, молодим європейським містом», - переконаний Ярослав Федоришин.

Вздовж Соборної в рамках оголошеного місяць тому конкурсу будуть виставлені «живі скульптури» європейських пам’ятників. Вже подано більше 40 заявок на участь в конкурсі, в їх числі вже є «живі пам’ятники» Леніна та Наполеона. Заявки продовжують прийматися відділом сім’ї, молоді та туризму міської ради в термін до 5 травня. Начальник відділу сім’ї, молоді та туризму Руслан Анфілов каже, що якихось вікових чи інших обмежень - немає, аби це було в нормах моралі. Голосуванням вінничани зможуть обрати скульптуру, яка найбільше їм сподобалась, а голосувати вони будуть спеціально виготовленими флаєрами у вигляді вінницьких єврів. «Натепер ми іще визначаємось, як саме будемо їх поширювати, один з варіантів – разом із розповсюдженням проїзних квитків у трамваях та тролейбусах надавати ці флаєра городянам», - коментує Руслан Анфілов. У швейцарських трамваях, які будуть курсувати містом в цей день, зупинки будуть оголошуватися на мовах європейських країн, зараз над цим працюють перекладачі.

Довідка:
театр „Воскресіння” заснований у 1990 році режисером Ярославом Федоришиним. На сьогоднішній день це найяскравіший колектив України. Театр грає 190 вистав на рік, з них 50-60 вистав – в різних країнах світу.

Театр „Воскресіння – це поєднання традицій психологічного театру в найрізноманітніших сучасних формах та жанрах. Театр будує свої вистави на світовому класичному репертуарі. В репертуарі театру вистави Стрінберга, Чехова, Піранделло, Пінтера, Шевчука, Лесі Українки, Шепарда, Кольтеса, Байрона, Уальда та авторські сценарії Ярослава Федоришина. Працює театр як на сцені, так і на вулиці. Вуличні вистави такі, як „Глорія”, „Святе та грішне”, „Йов”, „Вишневий сад” зачаровують своєю атмосферою, акторською грою та різноманітними ефектами, які впливають на глядача і заставляють його задуматись над тим прекрасним, що існує в нас і навкруги.

Театр „Воскресіння” бачили на міжнародних театральних фестивалях в Единбурзі, Шотландії, Каїрі, Египті, Трабзоні (Туреччина), Кошицях (Словаччина), Маріборі (Словенія), Белграді (Сербія), Хольцміндені (Німеччина), Лінці (Австрія), Кракові, Гданську, Варшаві, Каліші, Любліні, Вроцлаві та в інших містах Польщі. Театр проводить свій міжнародний театральний фестиваль „Золотий Лев”, на якому побувало понад 400 театрів із 60 країн світу. „Золотий Лев” – це найбільший театральний форум України, який завжди відбувається в кінці вересня – на початку жовтня.

Театр „Воскресіння” – це завжди експеримент на сцені і несподіванка для глядача, тому він має своїх прихильників у різних містах України та за кордоном. Постановки Ярослава Федоришина, вірного керманича театру „Воскресіння” ідуть на сценах Росії, Англії, Словаччини, Польщі та України.


Переглядів: 3295
Поширень: 0