У регіональному центрі сучасного мистецтва «АртШик» відкрили персональну виставку робіт 72-річного вінницького художника Олега Карповича Довбощука. Цей художник завжди дивував зацікавленням трансформацій тих явищ, які відбувається поза межами свідомості. Він – провідник для глядача у таємничий, напівмістичний світ зосередженості і тиші, своєрідної гармонії, застиглої краси. Філософські роботи художника спонукають замислитись: у невиразних постатях, хитросплетених химерах та дивних лініях його картин криється щось містичне, що дає волю уяві глядача.

На цій виставці Олег Довбощук презентував не лише краще зі свого доробку останніх років («Плакучий вечір», «І день іде, і ніч іде…», «Колядники») але й кілька вражаючих цьогорічних робіт. Ось, наприклад, свіжа робота «Агресія», розміщена на чорному тлі. Неважко здогадатись, що вона присвячена трагічним подіям у країні. Ніби логічне продовження – найсвіжіша робота «Реінкарнація». А ще загадкова картина «Останній сніг», що змушує вишукувати зашифровані містичні знаки.

«Реінкарнація» та інші нові інтерпретації від художника Олега Довбощука

Художник зізнається, що свої старі роботи він і сам інтерпретує по-новому з плином часу. Йому хочеться їх переробити, змістити акценти, тлумачити по-іншому. А глядача він запрошує до медитації та дешифрування своїх картин. «Я вбачаю у глядачеві співавтора, я відкриваю своє світосприйняття іншим людям», - говорить художник.

«Реінкарнація» та інші нові інтерпретації від художника Олега Довбощука

Але є й ті роботи, які автору вже не хочеться міняти. Мета Олега Довбощука - створити до свого 75-річчя 75 таких шедеврів та запросити на ювілейну виставку всіх прихильників своєї творчості. А поки, підключайте уяву, щоб помилуватись вже наявними шедеврами та розгледіти в них щось своє, знайти власну інтерпретацію таємничим образам з полотен Довбощука. Виставка триватиме ще два тижні.



Переглядів: 3758
Поширень: 0