11 листопада у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка індійського художника Рабіндраната Таґора "Де душа живе без страху".

Словами «Де душа живе без страху…» розпочинається один із найвідоміших віршів Таґора.

Чи не тому своєчасною є проблематика виставки, що питання свободи сьогодні не менш актуальне, ніж в минулому. Адже всі ми хочемо жити вільно, в суспільстві без насильства, без страху та несправедливості, в дружбі з усіма народами світу.

Вінничан запрошують у краєзнавчий музей на виставку індійського художника

Усього презентовано кілька десятків робіт – картин, фотографій та малюнків, які художники називають теорією переосмислення призначення людини та її прагнення бачити і жити в умовах, де душа живе без страху.

Мистецтвознавці зазначили, що виставка покликана зблизити українську та індійську культури.
Відвідати виставку вінничани зможуть до 13 грудня.

Вінничан запрошують у краєзнавчий музей на виставку індійського художника

Довідка:

Рабіндранат Таґор – диво-людина, «Леонардо Да Вінчі» сучасної Індії. Він – поет, письменник, філософ, драматург, есеїст-публіцист, композитор, соціальний реформатор, освітянин, художник, актор та перший неєвропейський лауреат Нобелівської премії з літератури.

Таґор єдиний поет у світі, вірші якого стали гімнами одразу після незалежності двох країн – Індії (1947р.) та Бангладеш (1971р.). Саме він уперше називав відомого індійського діяча Мохандаса Ґанді Махатмою, великою душею.



Переглядів: 3433
Поширень: 0