Грандіозним гала-концертом завершився Vinnytsia Adolphe Sax Festival 2015, зібравши у великому залі музично-драматичного театру чимало прихильників звучання найромантичнішого духового інструменту – саксофону!

Переповнена зала, яка щоразу вибухала оплесками, вітаючи вихід майстрів гри на саксофоні, вкотре довела, що прихильників гарної музики у нашому місті вдосталь, а насолоджуватись саксофонною музикою можна годинами. А значить ініціатива Євгена Попеля, який заснував минулого року у Вінниці фестиваль саксофоністів справді має підтримку у слухача.

Програма великого фінального гала-концерту презентувала слухачеві велике розмаїття музичних стилів та настроїв, які дарує саксофон. На сцені були присутні всі запрошені на фестиваль майстри – Анна Степанова з Одеси, Роман Футуйма з Києва та Артем Менделенко (Київ) із власним квартетом. А на початку концерту прозвучало вітальне слово вінничанам від Алана Крепена (м. Дінан, Бельгія), президента міжнародного конкурсу саксофоністів ім. А. Сакса та члена правління «Міжнародної асоціації саксофоністів». «Бажаю успіхів у проведенні майстер-класів та концертів фестивалю! Дякую за популяризацію саксофону!» – привітав метр.

Перший у Вінниці великий саксофонний концерт відбувся у неділю у театрі

Програма концерту розподілялась на два відділення. У динамічному першому відділенні короткі музичні номери презентували Анна Степанова та Роман Футуйма. Одеситка справила враження пристрасним виконанням, зокрема «Фантазії на тему Кармен», а киянин вразив своєю особливою технікою виконання та незвичними творами, на кшталт «Джунглі», де саксофон то виє як слон, то щебече мов пташка.

Перший у Вінниці великий саксофонний концерт відбувся у неділю у театрі

Виразним фіналом для першої частини концерту слугували два неймовірних танго. Перше – з кінофільму «Запах жінки» – чудово виконали Анна Степанова та Євген Попель (акомпанувала на фортепіано Маріанна Лакарен), а відоме «Лебертанго» А. П’яццоли зіграли Роман Футуйма та Анна Степанова. До речі, саксофоністка з Одеси сама є великим популяризатором інструменту та арт-директором міжнародного конкурсу молодих виконавців «Золотий саксофон Одеси». Перебування у Вінниці та наша публіка їй надзвичайно сподобались, а організаторські зусилля Євгена Попеля вона дуже високо оцінила.

Завершувався концерт справжнім джазом. Авторські композиції та відомі стандарти виконував квартет на чолі з Артемом Менделенко (саксофон). Цей відомий майстер-універсал з Києва, викладач інституту музики ім. Р. М. Глієра та учасник понад пів сотні джазових фестивалів, по праву вважається одним з кращих саксофоністів України.

Перший у Вінниці великий саксофонний концерт відбувся у неділю у театрі

Так завершився триденний фестиваль саксофонної музики на честь Адольфа Сакса. Зважаючи на його великий успіх можна не сумніватись, що ще через рік до нашого міста завітають нові зірки та потішать слухача ніжною та відвертою, пристрасною та чарівною саксофонною музикою.



Переглядів: 4225
Поширень: 0