Як Вінниця чекала! Майже три роки минуло з останнього концерту і ось він, знайомий медитативний транс улюблених мелодій, атмосфера насичена чарами, магія, що створюється музикою та світлом, чотирма солістами на сцені та всією командою, що вже об’їздила весь світ. Це «ДахаБраха»! Це та містично-музична енергія, що насичує зал і хвилями котиться від Марка, Ніни, Ірини та Олени до сотень слухачів, що, мов один живий великий організм, реагує на кожний доторк до струн, клавіш, барабанів, бриніння знайомих голосів, дихає в унісон із зміною ритму.

Підхопивши з перших звуків слухачів в обійми своїх мелодій, вони заколисуючи повезли нас «Дорогою». Це назва нового альбому, який вже фактично народився, лишень ще не записаний. Щемливий сум чумацьких пісень та заокеанський блюз – традиційно еклектичне поєднання від «ДахаБраха». Такий собі етнічний постмодернізм.

Щасливе занурення вінничан у вир нових та улюблених пісень від «ДахаБраха»

Все перше відділення вінничани вслухались у нові пісні: журливі емоції, сильні ритми, пристрасні голоси…

«Ми привезли до вас нову програму. Вона була записана в останні півтора року. Такі важкі це були часи. Ми присвячуємо наші нові пісні тим, хто загинув за свободу та зараз бореться за неї», – промовив Марко Галаневич після першої пісні.

Щасливе занурення вінничан у вир нових та улюблених пісень від «ДахаБраха»Щасливе занурення вінничан у вир нових та улюблених пісень від «ДахаБраха»

Від бабусі Марка, що живе на Вінниччині, перейняли музиканти пісню про воли, витворивши з неї чудову кантрі-баладу. У іншій пісні поєднано наспіви з Луганщини та Вінниччини, а ще одна – «Şalğir boyu» («Береги Салгіра») – заснована на кримсько-татарській пісні, що записана була під Бахчисараєм. Мета «ДахаБраха» – оберемком пісень з різних країв об’єднати Україну.

Щасливе занурення вінничан у вир нових та улюблених пісень від «ДахаБраха»Щасливе занурення вінничан у вир нових та улюблених пісень від «ДахаБраха»

Друге відділення у новому концертному турі гурт присвячує старим улюбленим пісням. Знайомі ритми, яким всі радо аплодують в такт: чарівлива «Веснянка» («Ми граємо її у всіх країнах де буваємо, в будь-яку пору року, адже це пісня про те, що світ добра примножиться та подолає зло» – Марко) з силою-силенною свистілок та пищалок, кавер на іронічний перкалабський «Любові поклик», співаночка про велелюбну дівчину «Карпатський реп», енергійні «Янки», тремка «Specially for You» і ще, ще…

Щасливе занурення вінничан у вир нових та улюблених пісень від «ДахаБраха»

А як вщухли оплески після виклику на біс та з залу повиходили з сяючими очима та щасливими посмішками слухачі, до них вийшли у фойє самі виконавці. І стіни театру сповнилось радісними благаннями автографів та спільних фото, обіймами та словами подяки. Так, їх знає вже весь світ, але так гаряче люблять та приймають лише тут. «ДахаБраха», любимо! Вінниця вдячна!



Переглядів: 3942
Поширень: 0