Відсьогодні у Вінниці відкривається Тиждень ізраїльського кіно, організований кінофестивалем «Молодість» за підтримки посольства Ізраїлю в Україні. Сеанси відбуватимуться у кінотеатрі «Родина», щодня о 20.00 до 10 грудня.

У програмі фестивалю – шість фільмів, з них два ставали лауреатами «Молодості» в останні два роки. Так, у Києві Тиждень ізраїльського кіно відкриється картиною «Десь там», нагородженої Гран-прі МКФ «Молодість» в 2014 році. У стрічці розповідається про ізраїльську дівчину, яка давно виїхала вчитися і жити в Берлін. Переживаючи депресію, героїня вирішує навідатися ненадовго додому, але один випадок змусить її затриматися на батьківщині.

Також на фестивалі покажуть «Принцесу», володаря Гран-прі «Молодості» цього року. Це незвичайне кіно делікатно розповідає про непросту тему. 12-річна Адар живе в квартирі з мамою і її молодим чоловіком. Вітчим проявляє до підлітка нездоровий інтерес, але дівчинка знаходить специфічний вихід з положення.

У кінотеатрі "Родина" розпочинається тиждень ізраїльського кіно

«Чудеса» - драматична комедія, яку один з американських кінокритиків охарактеризував як суміш «Китайського кварталу» і «Аліси в країні чудес». У фільмі розповідається про самопроголошення пророка, якого викрадають релігійні фанатики, його рудоволосу сестру, якій є що приховувати, найнятого нею детектива і вуличного художника, який живе поруч з місцем, де утримують пророка.

«Секрет Зоар» - фантастичний фільм про давній сувій, що описує історію людства – справжню, а не ту, яка відома науці. Цей сувій опиняється в руках Макса, який вирішує скористатися сувоєм у власних цілях, але з несподіваними наслідками. Стрічка «Секрет Зоар» була знята за гроші, отримані завдяки краудфандінгу.

«Прощальна вечірка» - драма з елементами комедії про те, як постояльці будинку престарілих винайшли машину для евтаназії. Спочатку старички зробили її для свого страждаючого від хвороби друга, але чутки про винахід швидко поширилися, і охочих скористатися ним стало багато. Фільм «Прощальна вечірка» був відзначений кількома нагородами у Венеції і призами Ізраїльської кіноакадемії.

«Цинік Бааль» - драматична комедія про заможну єрусалимську сім'ю, в якій трапляється нещастя. Мати впадає в кому, і інші члени сімейства роблять все можливе для того, щоб «розбудити» її.



Переглядів: 4554
Поширень: 0