У Вінниці 29 грудня о 18.00 у Вінницькому Академічному музично-драматичному театрі  ім. М. Садовського на Малій сцені відбудеться вистава "«Сім» жіночих історій".

«Сім» жіночих історій (Seven) – це унікальна документальна п’єса, що складається з інтерв’ю семи активісток, що борються за права жінок по всьому світу. Саме їх історії життя та боротьби стали джерелом натхнення: Фаріда Азізі (Афганістан), Інес Маккормак (Північна Ірландія), Марина Пісклакова-Паркер (Росія), Анабелла Де Леон (Гватемала), Мухтар Май (Пакистан), Му Сокуа (Камбоджа) та Хафсат Абіола (Нігерія).

«Сім» є потужним проявом боротьби за демократію та права людини. 7 жіночих історій розповідають про боротьбу з дискримінацією, домашнім насильством, сексуальними знущаннями та порушенням прав жінок, як у власному житті, так і в суспільстві в цілому.

Авторки п’єси «Сім»: Пола Сізмар, Кетрін Філу, Гейл Крігел, Керол К. Мек, Рут Мергреф, Анна Дівір-Сміт та С’юзен Янковітц.

Завтра вінничан запрошують на виставу "«Сім» жіночих історій"

П’єса мандрувала світом, була показана понад 150 разів у 35 країнах. Формат п’єси – це сценічні читання, які виконуються видатними людьми країни або місцевості, яка приймає «Сім».

Зокрема читання 7 відбулися в Європарламенті у Брюселі, на базі НАТО (у виконанні генералів командування НАТО), а також у Нью-Йорку за участі оскароносної акторки Меріл Стріп, яка прочитала роль Інес Маккормак.

25 листопада читання відбулося у Верховній Раді України.

У Вінниці читають:

Mухтар Май, Пакистан; читає  Клавдія Барил – народна артистка України, актриса Вінницького обласного музично-драматичного театру ім. М.Садовського.

Інес Маккормак, Північна Ірландія; читає Тетяна Скомаровська – журналістка Радіо «Хвиля» Вінницької обласної телерадіокомпанії.

Mу Сокуа, Камбоджа; читає Зоя Тищенко – Заслужений журналіст України, завідувачка редакції культурних, мистецьких і розважальних програм Вінницького обласного радіо.

Анабелла де Леон, Ґватемала; читає Олег Сімко – оглядач телебачення ВОДТРК «ВІНТЕРА».

Mарина Пісклакова-Паркер, Росія; читає Наталія Паламарчук – практичний психолог, викладач .

Фаріда Азізі, Афганістан; читає Ірина Власюк – керівник культурно-мистецького центру.

Хафсат Абіола, Нігерія; читає Cвітлана Фисайло - театрознавиця.

Від автора - Ніна Шевчук – заступник директора з гуманітарної освіти та виховання Вінницького технічного коледжу

Режисуру здійснює пані Клавдія Барил - Народна артистка України.

Показ вистави «Сім» в  Україні  став можливий завдяки компанії «Hedda Produktion AB», Vital Voices Global Partnership, Шведському Інституту, Посольству Швеції в Україні, Міжнародному благодійному фонду «Український жіночий фонд».

Постановка вистави здійснюється повністю на волонтерських засадах, опікуються постановкою громадські активістки та  громадські організації Вінницької області.

Особлива вдячність за підтримку  Вінницькому Академічному музично-драматичному театру ім. М. Садовського.



Переглядів: 2841
Поширень: 0